Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bountyramisu

Bountyramisu
Bountyramisu
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első házi készítésű tiramisum, kókusszal turbózva.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Rumaroma helyett Malibu likőrrel is biztosan nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a 2 dl kávét. Lehet főzött is, ki hogyan szereti. Beletesszük a 1.5 ek porcukrot, és elkeverjük.
  2. Egy tálban felverjük a tejszínt. Egy másik tálban elkeverjük a mascarponét a kókusztejjel, majd a porcukor és a kókuszreszelék kerül bele. Ha ez elkészült, a mascarponés krémet lassan belekeverjük a tejszínhabba.
  3. A babapiskótákat megmártjuk (1-1 pillanatra) a kávéban, és egy edényben (én szögletes jénai ,,tepsit" használtam) szorosan egymás mellé rakva elkészítjük az első réteget. Erre öntjük a krém felét, és ezt megszórjuk a reszelt tejcsokival. Ízlés szerint mehet több-kevesebb.
  4. Most ismét kávéba mártott babapiskóta réteg következik. A krémbe beletesszük a rumaromát és az ételfestéket, elkeverjük, és ezt öntjük a babapiskótára.
  5. Alufóliával vagy folpackkal letakarjuk az edényt, 24 órára hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt kakaóporral megszórjuk a tetejét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 436
elküldve: 2
receptkönyvben: 144
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

dundidongo

Mióta szakács: 2014.02.26.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos tiramisu, tiramisu kókusztejjel, tiramisu kókuszosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dundidongo
dundidongo / dundidongo Thu, 2014-03-13 16:33

Igen, a kakaóport tényleg jobb lett volna úgy szitálni, de az ízén szerencsére nem változtatott így sem ;)
Az ételfesték elhagyható, de összképre így álmodtam meg, ezért került bele.

modlingert
modlingert Thu, 2014-03-13 16:28

Miért kell bele az ételfesték??? Szerintem jobb lett volna, ha szépen szitával lenne egyenletesen rászórva a kakaópor és kész. A recept egyébként jól hangzik. :)

409
feketekávé 2 dl
babapiskóta 200 g
mascarpone 250 g
habtejszín 250 ml
kókusztej 150 ml
porcukor 4 ek
kókuszreszelék 15 g
porcukor 2 csapott ek
csokoládéforgács 4 ek
ételfesték 1 kávéskanál
rumaroma 10 csepp
cukrozatlan kakaópor 3 ek