Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta

Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta
Bourbon-be áztatott mazsolás répatorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban láttam egy gluténmentes répatorta receptet.... gondoltam, módosítok kicsit rajta. Az eredmény magáért beszélt. 

hozzávalók / 8 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Répatorta

  1. Sütés előtti nap a mazsolákat vágjuk félbe, majd 24 órára áztassuk be a bourbonbe (épp, hogy ellepje).
  2. A zabpehelylisztet összekeverjük a cukorral, gyömbérporral, fahéjjal, szódabikarbónával.
  3. A répát (apró lyuk) és almát (nagyobb lyuk) lereszeljük, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat, narancs reszelt héját, narancs levét, olajat.
  4. A száraz és nedves alapanyagokat összekeverjük, majd végül hozzáadjuk a beáztatott mazsolát (bourbonnel együtt) és a chocolate chipset. Összekeverjük, majd a masszát egy kivajazott, kilisztezett (zabpehelyliszt) tálba öntjük. Használhatunk tortaformát avagy négyszögletes (23x13 cm) tálat.
  5. 190 Celsius fokon 30-35 percig avagy tűpróbáig sütjük. (Én 165 Celsius fokon sütöttem egy órán keresztül elkerülve a megégést, és tűpróbáztam.)

Krém

  1. A vajat és krémsajtot a sütés elején vegyük ki a hűtőből, hogy puha legyen.
  2. A puha vajat és krémsajtot habosra keverjük a porcukorral. Ízlés szerint adjunk (vagy ne adjunk) citromlevet a krémhez. Amikor a torta kihűlt, díszítsük a krémmel.
  • sütési hőfok: 165°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

McSüti

Mióta szakács: 2014.04.07.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répás sütemény, almás répakocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
zabpehelyliszt 225 g
tojás 2 db
barna cukor 125 g
napraforgó olaj 125 ml
gyömbérpor 2 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
alma 1 közepes db
sárgarépa 200 g
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
mazsola 1 marék
whiskey 2 teáskanál
csokoládédara 2 ek
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
vaj 75 g
krémsajt 75 g
porcukor 100 g
citromlé 1 teáskanál