Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boxty-ír krumplis palacsinta

Boxty-ír krumplis palacsinta
Boxty-ír krumplis palacsinta
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 30 dkg felkockázott krumplit sós vízben megfőzünk, és hagyjuk benne kihűlni.  
  2. Leöntjük róla a vizet, csak 1 dl-nyit hagyunk rajta, amit botmixerrel összetörünk. 
  3. Fél kg burgonyát meghámozunk, megmosunk, lereszelünk finomlyukú reszelőn, és alaposan kicsavarjuk belőle a nedvességet.
  4. Hozzákeverjük a krumplipüréhez, és a többi alapanyagot is hozzákeverjük. Nokedli sűrűségű tésztát kapunk.
  5. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk egy kanálnyi olajat, és 3-4 adag púpozott evőkanálnyi masszát teszünk bele.
  6. Ellapogatjuk kb. 1 cm vastagságúra, és mindkét oldalát 3-4 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 205
elküldve: 7
receptkönyvben: 227
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

burgonyás palacsinta, burgonyás lepény, krumplis lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
burgonya 30 dkg
burgonya 50 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
vaj 5 dkg
joghurt 1.5 dl
szódabikarbóna 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek