Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnál lapult egy régi mesterszakácskönyv, amiből rengeteg receptet alkalmazott és mindegyik zseniális volt. Na onnan született ez a brassói is. Amit mindig így készítek, és a jövőben is fogok. :) Nagyon finom. :))

hozzávalók / 4 adag

A pecsenyéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és jól megtisztítjuk (ezt azért mondom, mert én általában borjúból szoktam, és az eléggé macerás, mert nagyon hártyás, de az eredmény mennyei :) ), majd felkockázzuk, a szalonnát szintén. A vöröshagymát apróra felaprítjuk, a fokhagymát pedig csak megtisztítjuk. A burgonyával ráérünk a hús párolása alatt foglalkozni. De természetesen aki szeretné, már most előkészítheti.
  2. Egy kevés kacsazsírt hevítünk, amin szép barnára pirítjuk a szalonnát. Ha megpirult, rádobjuk a vöröshagymát, és  üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezünk, és még belenyomunk 3 fokhagymát.
  3. Jól megkeverjük, és felöntjük fehérborral. Ha a levét elfőtte, újra felöntjük, és ezt addig addig folytatjuk, amíg a hús meg nem puhul. A paradicsompürét pedig csak a végén tesszük hozzá, amivel 1 percig még összefőzzük.
  4. A felkockázott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, mondhatni előfőzzük a sütéshez. Majd leszűrjük, olívaolajban megforgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és előmelegített 180 fokos sütőben jó ropogósra sütjük.
  5. Az aranybarna ropogós krumplikockákat pedig a szaftos húshoz öntjük, jól összekeverjük, és tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 488
elküldve: 12
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cindyke

Mióta szakács: 2012.08.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mesterszakácsok brassói apró pecsenyéje, brassói borjúhúsból, brassói

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PEGS
PEGS Thu, 2012-09-06 10:35

Köszi! Nagyon nyerő a krumplikészítés módja is :)

777
borjúhús 1 kg
császárszalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
fehérbor 2 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kacsazsír 1 ek
burgonya 1 kg
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
víz 2 l