Nagyon sokszor készítem ezt az ebédet, különösen nyáron, amikor friss, illatos paprika és paradicsom kerülhet bele. Mialatt a hús megpárolódik, a sütőben elkészül a köret hozzá. Tálaláskor összekeverem a húst a körettel.
Nagyon sokszor készítem ezt az ebédet, különösen nyáron, amikor friss, illatos paprika és paradicsom kerülhet bele. Mialatt a hús megpárolódik, a sütőben elkészül a köret hozzá. Tálaláskor összekeverem a húst a körettel.
Ajánlom a magyaros ízek kedvelőinek!
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Amíg krumpli a sütőben aranybarnára sült, addig a húsi is elkészült.
Nagyon finom lett! :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. február 22-én kiemeltük cikkünkben: 13 brassói változatosan, hogy mindenki megtalálja a kedvencét
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. május 2-án kiemeltük cikkünkben: 14 megunhatatlan brassói
Üdvözlettel, NoSalty
Bocs a rengeteg elütesi hibaert, a szgep automatikusan korrigal bele....
Hali, ez sarga bolt, es forrastol 10 percig. Nem szétfött, hanem teljesen keszre, puhara megföt, pedig arra szamitottam, hogy kb. felpuhara kicsit nyersre marad. Hogy valoban csak elöfözöm es nem MEGfözöm. Ezek utan a sütes nem egy hanem legalabb 2 oran at tartott, mivel a javasolt 190fokot valasztottam. (a recept aljan irod)
De meg a most emlitett 220 is keves lett volna ha csak legkeverem, attol nem pirul meg soha. Felülpiritos+legkeverösre tettem egy ora utan 250 fokra es vegül attol pirult csak meg. Miközben sült, elkeszitettem a hust 1x de meg vagy 2x lett volna ra idö....
A hus izesitese nagyon finom, de en nem olivaolajat tettem ala hanem füstölt kenyerszalonnat zsirjara sütöttem + egy kis kacsazsirt. Utana tettem bele a kockazott bacont.
2 gerezdnem lenyegesen több fokhagymat tettem bele, a hagymaval sütöttem azt is zsirjara.
De az 1 sem paprika az 1szem paradicsommal nagyon jo ötlet. Istenien felhozza az izet, csak nagyon picire kell vagdosni. A majoranna es a sok bors is nagyon finom bele. Nagyon jo kis reci ez, csak a krumplival szalltam el. Köszi szepen!!!!!
Kedves Ollocska! Azért örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept, de sajnálom a burgonyát :( Én a lakóhelyemen a vásárcsarnokban veszek mindig egy helyen, olyan sárga burgonyát, ami még sütés után sem megy szét. Hamar megfő de egyben marad. Nem tudom biztosan a fajtától függ. Egyszer próbáltam rózsaburgonyából de nem volt olyan finom mint a sárgából. Köszönöm az észrevételt lehet hogy a hőfokot elírtam de javítom. Ha nagyon macerás a burgonya ajánlom sült krumplival ugyanígy kockára vágva. Régebben én is így készítettem. További jó főzőcskézést neked! Yvette
jo kis rei, fincsi nagyon, de nekem valamiert tulfött a krumplim 10 perc alatt! :-O forrastol 10 perc vagy összesen? Mindegy vegül nagy nehezen sikerült megpiritani igy a krumplit de vagy egy evszazad volt, es 250 fok keleltt hozza meg legkeves+felül sütes is
Kedves Ollocska!
Általában sárga burgonyát veszek , forrástól számított 10 percig főzőm. Nem szokott szétfőni. Régi hagyományos gáztűzhelyem van az alsó szinten 220 fokon sütöm de kb. 1 órát. Közben átkeverem hogy több oldalán piruljon. Általában a burgonyára ennyi időt szánok, sokszor azzal kezdem a munkát ha a főétel hamar elkészül. Amíg sül a köret kész lesz a hús is hozzá. Azért örülök, hogy ízlett.
Üdv: Yvette