Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói rakott káposzta kemencében

Brassói rakott káposzta kemencében
Brassói rakott káposzta kemencében
145 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam erre a receptre, amiről rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm kemencében. Van egy fedeles cserépedényem, ami nem fér be a gázsütőbe, ebbe raktam össze az ételt, és toltam be a kemencébe. Két órai izgatott várakozás után az eredmény önmagáért beszélt. Aki szereti a kapros káposztás ételeket, annak nem kell bizonygatni, milyen finom lett. Csak biztatni tudok mindenkit, bátran próbálják ki.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Sütőben is megsüthető 200 fokon 2,5 óra alatt elkészül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk.
  2. A húst felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
  4. A káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd a harmadát a tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és finomra vágott kaporral. Meglocsoljuk paradicsomlével.
  5. Erre rakjuk a sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezzük, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük. Végül a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük a tetejére.
  6. Rátesszük a fedelét, és betesszük a kemencébe. 2 órát sütjük 280 fokon.
  • sütési hőfok: 280°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 008
elküldve: 5
receptkönyvben: 110
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kemencében sült kapros káposzta, sertéstarjás rakott káposzta, savanyú káposztás sertéshúsos egytálétel cserépedényben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

444
sertéstarja 1 kg
savanyú káposzta 1.5 kg
paradicsomlé 4 dl
vöröshagyma 2 közepes db
sertészsír 3 ek
tejföl 4 dl
borsikafű 1 teáskanál
kapor 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint