Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brazil halas golyók

Brazil halas golyók
Brazil halas golyók
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Brazíliában ettem ezt a finomságot. Eredetileg bacalauból, sózott tőkehalból készítik. Bevallom, teljesen saját elgondolás alapján estem neki. Nem néztem meg semmilyen portugál receptet, de jobb lett, mint az eredeti! Aztán persze elolvastam egy-két verziót, tényleg ezerféle variációja van. A tésztát ők tojással készítik és a halas töltelékhez nem adnak zöldségeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A brazilok napközben szeretnek megpihenni egy kávé mellett, ekkor biztosan kérnek mellé valami kis falatkát. Leggyakrabban erre a halas bogyóra esik választásuk. Nagyon fincsi, úgyhogy bármikor jól esik. Hidegen és melegen is jó és sokáig puha mararad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat vagy a vizet, jól kinyomjuk és egy tálkába tesszük. Apró darabkákra vágott, marinált paprikát, újhagymát, sót, borsot keverünk hozzá és félretesszük.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
  3. A főzővizet leöntjük a burgonyakockákról hozzászórjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, picit cayane borsozzuk és botturmixszal összemixeljük.
  4. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet úgy, hogy egy könnyű gombóctésztát kapjunk.
  5. Közben egy mély serpenyőben olajat melegítünk.
  6. A tésztából lekanyarintunk egy nagykanálnyi darabkát, két tenyerünkkel összegömbölygetjük, majd ellapítjuk. Egy bő kávéskanálnyi tonhalas keveréket teszünk a közepébe és visszagömbölygetjük. Ezt mindaddig csináljuk, ameddig el nem fogy a tésztánk.
  7. Egy lapostányért megszórunk pár evőkanálnyi zsemlemorzsával, ebbe hengergetjük a gombócokat és utána azonnal mehetnek a forró olajba. Ha nem lepi el az olaj a golyóbisokat, akkor forgassuk meg sütés közben őket. Amikor a panírja aranybarna lesz, akkor szedjük papírtörlővel bélelt tányérra a bogyókat.
  8. Tálaláskor adjunk mellé mártogatósnak chili szószt. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 861
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: portugál
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

965
burgonya 30 dkg
finomliszt 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 3 ek
tonhalkonzerv 80 g
újhagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl