Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Breton édesség

Breton édesség
Breton édesség
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom süti egy francia nyelvtanár ismerősünktől van. Különleges csemege.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha ropogósra sül, akkor finom igazán! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábaskában langyosra melegítjük a tejet a vaníliás cukorral és a margarinnal.
  2. Elkeverjük. Az aszalt szilvákat hosszában kettévágjuk, a mogyorót durvára daráljuk, és félretesszük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot és a rumot.
  4. Beleöntjük a langyos tejet, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, miközben elektromos habverő 1-es fokozatával keverjük. Amint egynemű az eléggé híg massza, abbahagyjuk a műveletet.
  5. Egy ovális tűzálló tálat vagy bármilyen, kisebb méretű tepsit kivajazunk, és meghintjük liszttel. Ebbe öntjük a masszát, és a tetején elosztjuk a félbevágott aszalt szilvákat. A tetejét megszórjuk darált mogyoróval.
  6. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. Langyosra hűtve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 374
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
431 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti, francia gyümölcsös süti, aszalt szilvás-mogyorós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

713
tej 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 5 dkg
aszalt szilva 20 dkg
finomliszt 20 dkg
1 csipet
cukor 10 dkg
rum 40 ml
tojás 4 db
földimogyoró 6 dkg