Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli- és sárgarépapuding

Brokkoli- és sárgarépapuding
Brokkoli- és sárgarépapuding
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akik szeretik a zöldséges ételeket imádni fogják. Melegen ajánlom mindenkinek, szó szerint és átvitt értelemben is! :) 

hozzávalók / 8 adag

A brokkolipudinghoz

A sárgarépapudinghoz

A tejszínmártáshoz

ajánlat

A maradék zöldségpudingot, amihez esetleg már nem jutott mártás, javaslom fokhagymás pirítósra kenve fogyasztani reggelire, vacsorára vagy tízóraira. Vörösborral fogyasztva egyenesen isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Brokkolipuding: brokkoli virágát rózsáira szedjük. Vastag szárát megszabadítjuk a külső fás résztől, és azt is feldaraboljuk.
  2. Teflon serpenyőben vajjal és kevés vízzel megpároljuk. Amikor megpuhult, áttöltjük egy fazékba, és hozzáadva a tejszínt még forralunk egyet rajta. Hozzáadjuk a tojásokat, és botmixerrel pépesítjük. Sózzuk és fűszerezzük.
  3. Kivajazott formákba töltjük, alulról megütögetjük, hogy elsimuljon. Tepsibe fél liter vizet töltünk, és belerakosgatjuk a megtöltött formákat. Előmelegített sütőben gőzöljük.
  4. Tányérra borítva tejszínmártással tálaljuk.
  5. Mártás készítése: tejszínt beízesítjük, beletesszük a rozmaringot is, és 10 percig főzzük. A sót apránként adagoljuk, könnyen elsózható! Akkor jó ízű, ha érezni a sót, de mégis egy kicsit édeskés marad.
  6. A sárgarépapuding ugyanúgy készül, mint az előző.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 413
elküldve: 1
receptkönyvben: 197
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
babakonyha: baba-mama
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

brokkolipuding, répapuding, zöldségpuding tejszínmártással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maitai
maitai Sat, 2013-03-09 14:54

Most tettem be a sütőbe! Répa helyett céklából csináltam, sóval, pici chilivel és sok garam maszalával ízesítettem. Meglátjuk!

Buzsu
Buzsu Wed, 2012-05-09 16:00

A kislányom nagyon szereti a brokkolit, neki (is) szeretném elkészíteni, szerintem imádni fogja a kis haspók :)
Azt szeretném megkérdezni, hogy meddig kell gőzölni a sütőben?

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2012-05-10 15:29

Úgy legyen! :) A kép bal alsó sarkában feltüntettem a különböző időket. A főzésnél össz időt írtam, mert ugye a zöldségeket külön-külön kell megpárolni és még plusszban a tejszín mártást is el kell készíteni. Az 50 perc sütés együtt a két fajta pudingra értendő, mert egyszerre belefér a tepsibe. Jó munkálkodást, és további szép napot! :) Üdv.: il-di.

255
brokkoli 50 dkg
vaj 3 dkg
főzőtejszín 1.25 dl
tojás 2 db
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
sárgarépa 50 dkg
vaj 4 dkg
főzőtejszín 1.25 dl
tojás 2 db
bors 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl
bors 1 csipet
rozmaring 1 szál
1 csipet