Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli sárgarépás bulgurral

Brokkoli sárgarépás bulgurral
Brokkoli sárgarépás bulgurral
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, gyors egytálétel.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós köménymagos víz fölé helyezett pároló edényben megpároljuk.
  2. A sárgarépát felkockázzuk, és egy kanál olíván kicsit megfuttatjuk. Pár perc múlva hozzáadjuk a bulgurt, megkeverjük, feleresztjük kétszeres mennyiségű vízzel, megsózzuk, és fedő alatt, kis lángon megpároljuk. Párszor megkavarjuk közben, ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a víz.
  3. Egy lábosban megmelegítjük a margarint, amikor felolvad hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót.
  4. Egy sütőtál alját kevés olívával megkenjük, elsimítjuk benne a megfőtt sárgarépás bulgurt. Szépen egyenletesen eloszlatjuk rajta a brokkolirózsákat, leöntjük a még meleg tejföllel. Erre jön a reszelt sajt, majd mehet az egész az előmelegített sütőbe.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
256 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült bulgur és brokkoli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

558
olívaolaj 1 ek
brokkoli 1 közepes db
bulgur 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
tejföl 2 dl
margarin 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
víz 2 dl