Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves BonoSal-val

Brokkolikrémleves BonoSal-val
Brokkolikrémleves BonoSal-val
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untam az ételízesítő és a leveskocka ízét, de ezzel az új fűszersóval nagyon bejött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki unja a mű ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a kis kockára vágott burgonyát, majd a megmosott, megtisztított (akár fagyasztott) brokkolit. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi (ha lehet forrót). 
  2. Amikor forr, 2 ek BonoSal-t teszünk bele (kóstolás után még, ha szükséges).
  3. Kb. 7-8 perc múlva megnézzük a brokkolit, hogy ne főjjön szét, ha kész, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük.
  4. Visszatesszük a tűzre, és a tejszín hozzáadása után még egyet ráforralunk.
  5. Pirított kenyérkockával, sajtos crutonnal, akár pirított mandulával ajánlom fogyasztásra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 617
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

TheBestMam

Mióta szakács: 2011.10.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes brokkolikrémleves, burgonyás brokkolisleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ninita
ninita Mon, 2011-12-26 20:16

Egész biztosan lehet adni, amikor már elkezdődik a hozzátáplálás. Sokkal kevesebb sót tartalmaz, mint akár a tengeri, akár a himalája vagy bármelyik só.

Kota
Kota Wed, 2011-12-07 15:46

Nem Bonsalt-ot akartál írni?(bocs, hogy belebrekegek!)
Üdv!
Kota

donlacca
DonLacca / donlacca Fri, 2011-10-28 10:26

Egy fűszersó, ami vegeta sőt konyhasó helyett alkalmas a főzésre, fűszerezésre, még magában zöldségekre is só helyett kiváló. A férjemnek magasvérnyomása volt és utána néztünk, a kálium hiány és a sok só is közrejátszik a problémában, így viszont majd felére csökken a sófogyasztásunk (a konyhasó 97%, a tengeri só 87%, BonoSal kb 30 %) + a nátrium és kálium egyensuly (ami sportolóknál is nagyon fontos) megvan benne.
Üdv

163
brokkoli 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
burgonya 1 db
fűszersó 2 ek
főzőtejszín 2 dl
víz 1 l