Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves Katrintól

Brokkolikrémleves Katrintól
Brokkolikrémleves Katrintól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, tartalmas és egészséges a brokkolikrémleves.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított kenyérkockákkal és magvakkal tálaljuk. Mi lenmaggal, szezámmaggal, tökmaggal és napraforgóval szoktuk megszórni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Étolajon az apró kockára vágott vöröshagymát pici sóval megdinszteljük, majd a megmosott és darabokra vágott brokkolit belerakjuk, s felöntjük a húslevessel.
  2. Ha nincs húslevesünk, akkor felöntjük vízzel, belerakunk 2 db húsleves-kockát, amit villával összetörünk.
  3. Belerakjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát is. Addig főzzük, amíg jól megpuhul a brokkoli, kb. 20-25 perc. Megkóstoljuk, ha kell, kicsi sót rakunk bele.
  4. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, s visszarakjuk a tűzhelyre.
  5. Közben a lisztet egy bögrében összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe, s még kb. 5-8 percet forraljuk, s el is készült a leves.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 366
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes brokkolikrémleves, krémleves brokkoliból, hagymás brokkolikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

144
brokkoli 50 dkg
főzőtejszín 2 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 2 db
víz 1 l
finomliszt 1 csapott ek
napraforgó olaj 1 ek