Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves kecskesajttal

Brokkolikrémleves kecskesajttal
Brokkolikrémleves kecskesajttal
6 perc / előkészület: 2 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Időhiányban szenvedőknek tudom ajánlani ezt a nagyszerű receptet, mert gyorsabban elkészíthető, és természetesen finomabb is, mint egy tasakos leves, mindössze 6-8 perc, és kész!
A lehető legegyszerűbb fogás, minimális hozzávalókkal. Ami mégis egyedivé és felejthetetlenné teszi, az a kecskesajt, a forró brokkolileves ízével együtt fantasztikus a zamata.
Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, így őrizhető meg a brokkoli élénkzöld színe.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit virágaira szedjük, 8 dl sós vízben 4 percig főzzük. Turmixgépbe tesszük és a főzőlével félig felöntve pépesítjük.
  2. A szeletelt mandulát eközben serpenyőben megpirítjuk.
  3. A levest a fazékba visszatöltve újra felmelegítjük, majd tányérba szedve tetejére tesszük a kecskesajt-szeleteket, megszórjuk pirított mandulával, borssal, és óvatosan megöntözzük extra szűz olivaolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 222
elküldve: 3
receptkönyvben: 296
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kecskesajtos brokkolikrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Sun, 2012-12-23 21:25

Tipp: a brokkoli szép színe úgy is megőrizhető, ha egy csipet szódabikarbónát teszünk a főzővizébe! Persze mellette nem árt a kíméletes, rövid ideig tartó hőkezelés, mint ahogyan az a receptben is szerepel. Köszönet az ízletes receptért!
Üdv: Vera

wiwievi
wiwievi Thu, 2012-11-01 22:35

Hello!Ma én is megcsináltam ebédre ezt a levest, fincsi lett de én meg egy kis szerecsendiót és petrust is tettem a végén bele, érdemes kipróbálni.Köszi a receptet

Kata58
Kata58 Mon, 2012-09-24 19:40

Szerintem ha nincs kecskesajt, sőt egyáltalán semmi sajtféleség, egy kis tejszinnel kivédhető a sajt hiánya...remélem nem rossz a tippem

vke
vke Thu, 2011-01-13 20:35

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet:-)

vke
vke Thu, 2011-01-13 19:26

Én, aki eddig a brokkoli "szagát" sem bírtam, megcsinálom ma vacsorára :-) Annyira szép a képen :-)

208
brokkoli 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kecskesajt 8 dkg
mandula 50 g
olívaolaj 1 teáskanál