Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval

Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval
Brokkolikrémleves pirított csicseriborsóval
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem sokkal finomabb és intenzívebb lesz a brokkoli íze, ha megsütjük, ahelyett, hogy csak belefőznénk a levesbe. Adtam még hozzá kevés spenótot is, így a színe is csodaszép lett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csicseriborsóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk kevés olajjal, sóval-borssal, és citromlével ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük nagyjából 20-25 percre, amíg a széle szépen pirulni nem kezd és kissé megpuhul.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított zellert is. Újabb pár perc párolás következik, ezután megy hozzá a sült brokkolit.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, majd addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul.
  4. Ezután hozzákeverjük a spenótot, és ha összeesett, akkor már turmixolhatjuk is.
  5. Legvégül hozzáadjuk a tejszínt, belereszeljük a sajtot és rottyantunk egyet rajta.

A csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót alaposan lecsepegtetjük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót.
  3. Mehetnek rá a fűszerek is, és közepes lángon 10-12 percig pirítjuk, amíg a csicseriborsó jó roppanós nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns brokkolileves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
brokkoli 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
zöldség alaplé 5 dl
spenót 70 g
parmezán sajt 30 g
habtejszín 2 dl
csicseriborsó konzerv 160 g
olívaolaj 2 ek
koriandermag 0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint