Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves sült borsóval

Brokkolikrémleves sült borsóval
Brokkolikrémleves sült borsóval
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim nagy kedvence ez a leves, és nem értik, az enyém miért más. Pedig nagyon egyszerű az elkészítési módja.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sült "borsóhoz"

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha maradt egy kis csontlevesünk, akkor abban, ha nem, két erőleves kockát 1 liter vízbe téve egy alaplevet készítünk, és ebbe tesszük a brokkoli rózsákat.
  2. Pici sót, fehérborsot, őrölt köményt és szerecsendiót teszünk bele. Puhára főzzük, majd pár rózsát kiemelve botmixerrel pürésítjük.
  3. Én lisztes vajjal sűrítem, ami puha vaj 1/3 liszttel elkeverve. A levesbe szaggatom óvatosan, ahol a vaj elolvad, és kellően sűrít.
  4. Tejszínt öntünk bele, forrásig hevítjük, készre ízesítjük.
  5. Elkészítjük a sült borsókat, ami olyan, mint a palacsintatészta. Tojás, liszt és só hozzáadásával kikeverjük, majd felforrósított olajba galuska szaggatón beleszaggatjuk. Pici kis golyócskák keletkeznek, amit barnulásig pirítunk. A kész leves tetejét megszórjuk vele.
  6. Tálaláskor az egyben maradt rózsákkal is díszítjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 746
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cárevics

Mióta szakács: 2014.03.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes brokkolikrémleves, brokkolikrémleves sült borsóval, brokkolikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

861
leveskocka 2 db
víz 1 l
brokkoli 1 közepes db
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
főzőtejszín 2 dl
vaj 4 dkg
finomliszt 1 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl