Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis aprópecsenye

Brokkolis aprópecsenye
Brokkolis aprópecsenye
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi kedvenc receptem, gyakran készítem. Eredete homályba vész, de biztosan nem az anyukámtól tanultam. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mélyhűtött brokkolival is készíthető. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hajában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk.
  2. Míg a krumpli fő, a brokkolit párolóban előfőzzük.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  4. A húst felkockázzuk, az olajon a hagymákkal együtt 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  5. Tűzálló tálba halmozzuk a felszeletelt főtt krumplit, közben sózzuk. Középre halmozzuk a húst, köré a brokkolit, meghintjük sóval, borssal, rátépkedjük a bazsalikomot. Aláöntjük a bort.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, akkor megöntözzük a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és még 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 177
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis krumplis sertéshús, zöldséges sertéshús, brokkolis sertéskockák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
sertéscomb 60 dkg
brokkoli 1 közepes db
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fehérbor 1 dl
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
parmezán sajt 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek