Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves

Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves
Brokkolis-chilis mungóbabcsíra leves
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük ezt a levest, mert gyorsan elkészül, egészséges, és főleg, mert finom. Különösebb előkészületet sem igényel, a keleti ízek kedvelői biztosan szeretni fogják:-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom azoknak, akik nem szeretnek sokat pepecselni a konyhában, de szeretik a különleges és pikáns keleti ízeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit könnyen fogyasztható nagyságúra vágjuk fel, a póréhagymát karikákra szeleteljük.
  2. Szezámmagolajon pirítsuk meg a brokkolit és a mungóbabcsírát.
  3. Öntsük fel vízzel, tegyük bele a leveskockát, még pár percet főzzük, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és legvégül a póréhagymát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 444
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

keleti ízű leves, gyors leves, japán leves, brokkoli leves mungóbabcsírával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evareka11
Évaréka / Evareka11 Sun, 2015-01-11 14:53

Nagyon finom ez a leves, és szó szerint pillanatok alatt készen van. Biztos vagyok benne, hogy tòbbször is el fogom készíteni. Köszönöm a receptet!

Nihonka
Nihonka / Nihonka Mon, 2015-01-12 02:47

Kedves Evareka11! Az a legjobb benne, hogy tetszés szerint lehet variálni is a levesbetétet az szerint, hogy mi van otthon. Köszönöm szépen a kedves szavakat:-)

Nihonka

Nihonka
Nihonka / Nihonka Wed, 2014-11-19 15:38

Kedves peterszakszon!
Természetesen 1 liter víz, sajnos nem tudom kijavítani. A csírából tehetsz bele többet is, de ebben a levesben a brokkoli a domináns. Készülhet csak babcsírából is, ebben az esetben belerakhatsz sokkal többet is, hiszen íze nem nagyon van, viszont vitaminokban nagyon gazdag. Fogyassz belőle minél többet!
Jó főzést!

Üdv: Nihonka

peterszakszon
peterszakszon / peterszakszon Wed, 2014-11-19 07:30

Kedves Nihonka! A feltüntetett arányok jók? Ugyanis kicsit megkavart az 1 dl víz. Az gondolom - leves lévén - 1 liter. Illetve a csírából csak 10g kell? Még nem próbálkoztam vele, úgyhogy fogalmam sincs az intenzitásáról stb. Kérlek válaszolj, mert elkészíteném! :)

39
brokkoli 10 dkg
mungóbabcsíra 10 g
póréhagyma 50 g
szezámolaj 1 ek
leveskocka 1 db
chili 0 ízlés szerint
ecet 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l