Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-csirkés cannelloni

Brokkolis-csirkés cannelloni
Brokkolis-csirkés cannelloni
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer elképzeltem ezt a tésztát hosszú zöld zöldbabbal, hosszú vékony szálakra (juliennre) szelt répával, kaporral és sajttal töltve.. Akkor nem találtam sehol ilyen tésztát, így született a zöldbabos lasagne, pedig szerintem igazán dekoratív lehet..
S most, hogy végre lett ilyen tésztám, hogy is készíthettem volna ugyanúgy el, mint anno a lasagne-t????
Az én edényembe egyébként 15 db tészta fért. A töltelékből maradt is még valamennyi - - > simán elnassolható dózis :o)))
A tészták mennyisége még a tejszín esetében is fontos lehet, ugyanis a tésztákat be kell fednie az elborító folyadéknak, hogy meg tudjanak főni.
Így célszerű a tűzállótálad még szárazon megpakolni a tésztákkal (egy rétegben) mielőtt nekilátnál a műveletnek, hogy szükséges-e a mennyiségek módosítása.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Még melegen, illatosan, társaságban :o)
 

 

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olivaolajon a lestyánnal, kevés sóval, borssal majdnem teljesen készre sütögetjük.
  2. A szintén kisebb darabokra vágott brokkolit (én ehhez nem használok fagyasztottat) az aprított fokhagymával, kevés sóval olivaolajon párolni kezdjük, s pár perc múlva egy kevés vizet hozzáöntve még éppen roppanósra készítjük.
  3. A felkarikázott újhagymát egy serpenyőben hirtelen átfuttatjuk kevés olivaolajon.
  4. Ezek mellett a mozzarella sajtot, valamint a szárított paradicsomot is kis kockákra vágjuk, s egy nagyobb edénybe borítjuk. Ehhez keverjük majd hozzá az elkészült húst (már a lestyánlevelek nélkül), brokkolit, újhagymát és a széttépkedett bazsalikomleveleket. Egy utolsó kóstolás, hogy a só, a bors elegendő-e.. ..
  5. A tűzálló tál alját nagyon vékonyan megkenjük olivaolajjal, majd a száraz cannelloni tésztákat alaposan megtöltögetjük az előbb elkészített töltelékkel (ha lazán töltjük,akkor még jobban összeesnek sülés alatt a tészták, mint az enyém.. valószínűleg én is tölthettem volna beléjük többet is) és szorosan egymás mellé helyezzük a tálba.
  6. Ezek után a tejszínhez hozzáöntünk még egy dl vizet vagy tejet, valamint egy kis sót, borsot és rázúdítjuk a töltött tésztákra. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, s alufóliával lefedve a sütőbe helyezzük kb. fél órára. Fél óra elteltével levéve a fóliát teszteljük a tészta puhaságát, s ha megfelelő, akkor fólia nélkül visszadugjuk még egy kicsit, hadd piruljon a teteje.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 064
elküldve: 4
receptkönyvben: 243
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis csirkemellel töltött cannelloni tejszínes mártásban

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-18 09:45

Kedves flikflak!
Még nem próbáltam ki, de ami késik, az nem múlik:-)))
Megírom, amint elkészítettem:-)))
Szép napot! Éva-Anyóca

flikflak
Flikflak / flikflak Fri, 2011-03-18 09:05

Koszi :o)
Mar csak arra lennek kivancsi, hogy megelolegezted a velemenyt vagy mar ki is probaltad?
Mosolygos napot!
flikflak

pbirgit
Bridget / pbirgit Wed, 2010-10-27 17:13

Kedves Laraed!

Köszönöm szépen a gyors választ, de sajnos nálunk nincs Auchan, de nem adom fel!:D

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2010-10-27 17:48

Szia Pbirgit :o)

Ahogy Edit is írta, elkészítheted lasagne tésztával. S megteheted, hogy picit előfőzöd a tésztákat, s ahogy megtöltötted feltekered - akár csövekkel kifelé nézelődve az edényedből :o)
Ahogy például Mignon készítette ennél a receptnél:
http://www.nosalty.hu/csavaros_lasagne_recept_10126

Szép estét Neked!
flikflak

pbirgit
Bridget / pbirgit Wed, 2010-10-27 16:14

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy hol lehet kapni cannelloni tésztát, néztem már sparban, tescoban, de nem találtam sehol!
Kb egy ilyen tészta az hány centi?
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:Brigi

Ps: A recept nagyon tetszik!:)

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-10-27 16:30

kedves Brigi ! Én Auchan üzletben vettem Soroksáron . Kb 10 cm hosszú és 1.5 cm átmérőjű csövecskék ezek . De ha nem kapsz lehet helyettesíteni "lasagne" tésztával . Csak akkor nem lesz olyan flancos , de az íze ugyan az:))))) Üdv Edit ui: Barillo márka jó fajta :))

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-10-21 12:00

Köszi ezt a jó receptet kedves Flikflak, nagyon finom volt. Tuti, hogy "újrázni" kell....

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-19 12:02

Kedves Flikflak!
Megint a kedvenceim! Csirke, brokkoli, sajt, tejszín... Isteni az étel, gyönyörű a fotó. Gratulálok!
Aranyos a sztori és hasznosak a jó tanácsok. Köszönettel, Edit.

flikflak
Flikflak / flikflak Thu, 2010-10-21 10:27

Szia Edit!
Köszi a kedves sorokat, s remélem ízleni is fog!! :o)

Mosolygós napot!
flikflak

1125
cannelloni 15 db
csirkemell filé 40 dkg
brokkoli 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
újhagyma 4 db
szárított paradicsom 120 g
mozzarella 250 g
sajt 10 dkg
főzőtejszín 3 dl
lestyán 1 szál
bazsalikom 3 levél
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek