Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-csirkés egytál

Brokkolis-csirkés egytál
Brokkolis-csirkés egytál
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egytálételeket, mert nem kell külön köretet főzni. Ez az étel lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb méretű serpenyőben. Tegyük rá az apró kockára vágott vöröshagymát és a kisebb kockákra vágott húst. Pirítsuk pár percig, amíg a csirke kezd picit barnulni.
  2. Keverjük hozzá a fokhagymát, és amikor már illatozik sózzuk, borsozzuk.
  3. Adjuk hozzá a rizst, tejszínt (helyettesíthető tejföllel) és a csirke alaplét. Miután felforrt, mérsékeljük a hőt, és lefedve - időnként megkevergetve - főzzük 15 percen át. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet.
  4. Ezután tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit és a lereszelt sajt felét. Folytassuk a főzést 5-10 percig, majd szórjuk meg a maradék sajttal és a petrezselyemmel.
  5. Zárjuk el a gázt, és várjuk meg, amíg ráolvad a sajt. Ezután tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 846
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés rizs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
csirke alaplé 5 dl
főzőtejszín 2 dl
brokkoli 1 közepes db
rizs 20 dkg
cheddar sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek