Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-gombás lasagne

Brokkolis-gombás lasagne
Brokkolis-gombás lasagne
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök kedvenc!! Legyen szó bármilyen tésztáról, bármilyen szósszal, mártással, raguval... Nálam minden formában nyerő! Anno komoly küzdelmet folytattam a párommal, aki még a spagettit sem akarta megenni... Ma pedig már figyelnem kell, mert hamar képes eltűnni bármilyen tészta étel. :) Szerintem a legsokoldalúbban elkészíthető ételek egyike, mindenki megtalálja a számára tökéletes variációt. Paradicsomos, tejszínes, tejszínes-kapros, besamell, hogy csak a mártásokat említsem. Tölteléknek: darált hús, ragu, zöldségek számtalan változata... A tetején jó sok reszelt sajttal... Csempészhetünk bele füstölt sajtot is! :) Hmm... Azt hiszem látszik az olasz ételek iránti szenvedélyem. :) Ezt a zöldséges változatot először készítettem, de lesz ismétlés!! Már sütés közben mennyei illat lengte be a konyhát... Alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön! :) Jelen esetben nagyobb tepsiben készítettem, ezért nem lett réteges, de nyugodtan lehet kisebb tepsiben készíteni, és akkor több réteget lehet csinálni. Nem lehet nem kipróbálni!!! :)

hozzávalók / 6 adag

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit apró rózsákra szedjük, és sós vízben feltesszük főzni. Nem főzzük meg teljesen, csak annyira, hogy még épp roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban 2 ek olajat hevítünk, rátesszük a szeletelt gombát, enyhén sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a póréhagymát vékony karikára vágjuk.
  4. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a felvágott póréhagymát, és addig pároljuk tovább, amíg a hagyma épp megpuhul.
  5. Besamell mártáshoz: 10 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadunk 5 ek lisztet. Óvatosan megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg!
  6. Ha a liszt megpirult, felöntjük 7 dl tejjel, és csomómentesre keverjük.
  7. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
  8. Összeforraljuk. Nem lesz túl sűrű, mártás állagú, de pont az a cél, hogy hígabb mártást kapjunk, így a tészta meg tud puhulni sütés közben.
  9. A lasagne összeállításához: egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára teszünk egy kevés besamellt, erre teszünk egy sor nyers tésztát, ráhalmozzuk a póréhagymás gombát, rászórjuk a brokkolit, öntünk rá a mártásból, majd befedjük a maradék tésztával.
  10. A tészta tetejére öntjük a maradék besamellt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 714
elküldve: 17
receptkönyvben: 534
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny, Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hús nélküli lasagne, lasagne brokkolival és gombával, brokkolis lasagne csiperkegombával

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2014-12-29 23:06

Szia hogyan kell szavazni? Nekem ez a teszta tetszett a legjobban :)

Audrey69
Audrey69 Fri, 2014-06-13 14:01

Kedves Dina!
Ez egyszerűen fantasztikus! Ezek az ízek a kedvenceim! :-) És nagyon jól sikerült, pedig lasagnet még nem csináltam sosem!
Köszönöm szépen a receptet, további sok sikert!
Sok üdv Bajorországból, Adri

victoire
victoire Wed, 2014-02-19 22:10

Kedves Dina79!
Ma ismét elkészítettem ezt a csodát. A besamel mártáson spóroltam: 4 dkg vajjal és 4 deka liszttel, 7,5 l. tejjel készítettem, persze a fűszerek maradtak! A sajttal is spóroltam kicsit, "csak" 20 dekát reszeltem rá. Így kevésbé hizlal és olcsóbb, és nem ment az íz-orgia és a látvány kárára. :)
Csodás egy hami!!!

Dina79
Dina79 / Dina79 Fri, 2014-02-28 21:28

Örülök, hogy ennyire ízlik!! :) Bizony nem egy fogyókúrás étel, legközelebb kipróbálom a Te variációd szerint.
Szép estét. Edina

victoire
victoire Thu, 2014-02-06 15:15

Ez tényleg nagyon finom volt, és pont olyan szépre sikerült, mint a képen. Ez egy vega-ízorgia! Köszönöm a receptet.

Dina79
Dina79 / Dina79 Tue, 2014-02-11 09:24

Kedves victoire! Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést!
Üdv. Edina

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2014-01-08 22:28

Ez fantasztikus recept és gyönyörű a kép is.Szavazzatok!!!!!!üdvözlettel:Bogi

aantee
aantee / aantee Mon, 2013-12-30 22:00

Bár versenytársak vagyunk, de szavaznom kellett rá, mert annyira guszta! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-05 09:50

Kedves Edina!

Utólag, de nagyon boldog névnapot kívánok! :)
Erőben, egészségben, vidámságban, szeretetben! :)

Igen, igaz! Csupa nagy betűvel : FELTÉTLENÜL!!! :-D
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-02 00:48

Ezt ki kell probalni! Mentettem :) A foto teljesen profi! udv, Torma :)

571
brokkoli 50 dkg
csiperkegomba 30 dkg
póréhagyma 1 db
sajt 25 dkg
lasagne tészta 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
finomliszt 5 evőkanál
tej 7 dl
1.5 tk
bors 0.5 tk
szerecsendió 1 tk