Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-karfiolos rakottas

Brokkolis-karfiolos rakottas
Brokkolis-karfiolos rakottas
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor gyorsan valamit főzni kell, akkor szoktam ezt a rakottast elkészíteni a családnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Karfiolt és a brokkolit rózsáira szedve sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk-fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felengedjük kb. 1.5 dl vízzel, és megfőzzük.
  3. Rizst sós vízben megfőzzük, majd a hússal összekeverjük.
  4. Olajjal kikent tepsibe tesszük a zöldségeket, rá a rizses hús. Tetejét megkenjük tejföllel, és reszelt sajttal megszórjuk, majd készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott brokkoli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

898
karfiol 50 dkg
brokkoli 50 dkg
darált sertéshús 60 dkg
gyors rizs 25 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
trappista sajt 20 dkg
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd