Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis és kolbászos lepények

Brokkolis és kolbászos lepények
Brokkolis és kolbászos lepények
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy korábbi Nők Lapjában találtam ezt a receptet. Az eredeti receptben nem brokkoli, hanem paradicsomkarikák voltak.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

A feltétet ízlés szerint válogathatjuk, variálhatjuk. Tehetünk rá paradicsomkarikákat, gombát, kukoricát, virslit, felvágottat, cukkinit, főtt császárszalonnát, csirkemell maradékot, vagy bármit, amit egy pizzára is rátennénk. Ugyanis majdnem olyan, mint egy minipizza, de a tésztája nem élesztős, hanem nagyon finom, könnyű. Így azok is elkészíthetik, akik egyébként nem kedvelik az élesztős dolgokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megpároljuk sós vízben, majd a nagyobb rózsákat szeleteljük.
  2. A hagymát felkarikázzuk, és megfonnyasztjuk egy kevés olajon. A kolbászt fekarikázzuk.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztából gombócokat formálunk, és tenyerünkkel kilapítjuk úgy, hogy kb 10-12 cm átmérőjű köröket kapjunk
  7. A lepényeket tepsire helyezzük, megkenjük őket 1 ek tejföllel, megszórjuk a fonnyasztott hagymával, rátesszük a kolbászt vagy a brokkolit, és megszórjuk sajttal.
  8. Sütőben megsütjük. (Ebből a mennyiségből 7-8 lepénykét kapunk, de csinálhatunk kisebbeket is.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 182
elküldve: 7
receptkönyvben: 192
elkészítve: 4/17
Facebookon megjelent: -

szakács

mirtill

Mióta szakács: 2012.04.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kolbászos lepény, brokkolis lepény, sajtos lepény feltéttel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tosmo
tosmo Mon, 2016-03-28 19:33

nagyon - nagyon finom volt! még a kiskamasz fiamnak is ízlett (persze neki a kolbis jött be :) ) Köszi a receptet!

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-02-03 15:05

Kedves "mirtill"!
Most bukkantam a receptedre, el is mentettem és rövid időn belül ki fogom
próbálni, mivel nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

ardilla
ardilla Fri, 2012-09-14 12:13

Múltkor kipróbáltuk, isteni finom volt, ízlett mindenkinek (még a pizzát meg nem evő gyerekem is megette!)
Köszi a receptet!

angelmouse
angelmouse Mon, 2012-05-21 18:11

Ilyen a jó recept, klasszul sikerült már elsőre, pontosak az adatok és isteni finom lett! Nagyon köszönöm, biztosan sokszor lesz még ilyen nálunk. ; )

kedveske
mirtill / kedveske Mon, 2012-05-21 18:38

Örülök hogy kipróbáltad, és ízlett! A recept pedig a magazin érdeme, ahol találtam. :)

1472
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
1 tk
tojás 1 db
tej 6 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 3 dl
kolbász 15 dkg
brokkoli 30 dkg
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek