Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis mini quiche - gluténmentesen

Brokkolis mini quiche - gluténmentesen
Brokkolis mini quiche - gluténmentesen
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégista koromban finom, de egyszerűen elkészíthető ételeket készítettem, egyik ilyen volt a ma már csőben sült zöldségnek nevezett étel, ami tulajdonképpen a quiché tölteléke. Amikor Provance-ban volt szerencsém megkóstolni a quichét, elhatároztam, tésztát is készítek a zöldséghez.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

12 db muffin, vagyis mini quiché lesz ebből az adagból. Vagy gyümölcstorta formába is beletehetjük a tésztát (ez egy nagy quiché lesz). Akkor + 1 dl tejfölt, és +1 tojást tegyünk hozzá.

Nagyon szép, színes lesz az étel. Másfajta zöldséggel is el lehet készíteni, ki mit szeret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, 1-2 kanál vizet teszünk hozzá, ha nem áll össze a tészta. (Ennél a gluténmentes verziónál nekem 3 kanál víz kellett.)
  2. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni néhány percre, amíg elkészítjük a tölteléket.
  3. A brokkolit olyan kis darabkákra vágjuk, hogy egy kosárkába egy-két darab kerüljön.
  4. A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a fűszereket és a tejfölt, reszelt sajtot (akár az összes sajtot beletehetjük).
  5. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, és nagy fánk szaggatóval karikákat szaggatunk belőle. Szilikonos muffin formába tesszük a tésztát egyesével, majd megtöltjük: brokkoli darabokkal, egy-két túró gombóckával, majd leöntjük a tojásos-tejfölös masszával.
  6. Kb. 30-40 percig, 180 C-on sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 143
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

glutenfree

Mióta szakács: 2013.04.02.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brokkolis mini piték, gluténmentes mini brokkolis pite, zöldséges kosárkák

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarsoly Kata
Tarsoly Kata Sun, 2014-07-06 21:32

A Húgom glutén- és laktózérzékeny, ő is sok mindent kipróbált, és vált be neki az alfa. Mindent ezzel sütünk, babapiskóta, méteres kalács receptje, isler... Mégegyszer köszi a receptet, nagyon jó az ízvilága, örülök, hogy rátaláltam és persze, hogy megosztottad velünk...

Tarsoly Kata
Tarsoly Kata Tue, 2014-07-01 14:20

Szia! Elkészítettem, - Alfa-mix gluténmentes lisztkeveréket használtam mind a 20 dekára... Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!!

glutenfree
glutenfree / glutenfree Fri, 2014-07-04 23:15

Szia Kata! Örülök, hogy ízlett. Én alapvetően nem vagyok a lisztkeverékek híve, de egyszer már kipróbáltam az Alfa-mix lisztkeveréket. Kelt almás pitét csináltam vele, az jó lett. Hajni

glutenfree
glutenfree / glutenfree Mon, 2014-03-10 00:18

Szia!
Jól látod, hogy a technika elvitte a vajat. (A cica helyett... :)
10 dkg vajat szoktam bele tenni. Ez egy vajas tészta: liszt, vaj, só. Tojás nem kell hozzá.
És bocsánat, nem akartam senkit félre vezetni. Próbáltam beszúrni a receptbe, de egyelőre nem engedi a technika. Már kértem hozzá segítséget.
Üdv:

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Mon, 2013-11-25 23:16

Nem QUICHÉ, hanem QUICHE >>> az E betűn nincs ékezet, Ezért a kiejtése nem KISÉ, hanem KIS. Persze, akárhogy is mondjuk, de ez az egyik legfinomabb francia falatka...
(FoxAlfa1)

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Tue, 2013-11-26 16:52

Nagyon szívesen, nincs mit. A francia ételnevekkel különben is sok baja van a hazai étlapoknak: millió helyen írják a camembert sajtot camAmbert-nek, vagy a Cordon Bleu-t, azaz a Kékszalagot Gordon Blue-nek, és így tovább. Ám az a lényeg, hogy mindenütt jól csinálják! Üdv, további jó főzést:FoxAlfa1!

538
rizsliszt 10 dkg
amarántliszt 10 dkg
1 csipet
víz 1 ek
vaj 10 dkg
brokkoli 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 150 g
laktózmentes túró 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg