Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-mogyorós bulgur

Brokkolis-mogyorós bulgur
Brokkolis-mogyorós bulgur
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bulgur fehérjében gazdag és laktató tört búza. Sokféleképpen elkészíthető. Íme egy a távol-kelet ízeivel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldséglevest felforraljuk, belerakjuk a bulgurt. Levesszük a tűzről, és 30 percig ázni hagyjuk.
  2. A brokkoli nagyobb rózsáit félbe szeljük, és zubogó vízben néhány percig blansírozzuk. A zellert megtisztítjuk, a hosszú szálakat eltávolítjuk, és vékony szeletekre szeljük. A répát szintúgy megpucoljuk, és lereszeljük.
  3. A felhevített olajon rövid ideig megpirítjuk a mogyorót. (Ha nem sikerül natúrt beszerezni, akkor a sósat mossuk át vízzel.) Majd belerakjuk a zöldségeket, és 5 percig összepirítjuk őket.
  4. A bulgurt ráöntjük, jól összekavarjuk. Ízlés szerint szójaszósszal, citromlével ízesítjük. Borsozzuk és sózzuk. De csínján a sóval, ne feledjük, a szójaszósz is sós!
  • elkészítettem: 64 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 18 307
elküldve: 8
receptkönyvben: 412
elkészítve: 36/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Brokkolis bulgur mogyoróval, zöldséges bulgur, zöldséges tört búza

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2017-02-21 18:35

Ez csoda finom. Nem is gondoltam volna, hogy pár egyszerű alapanyagból ilyen izgalmas ízű finomság lesz.

Lovasfej
Lovasfej Tue, 2015-04-28 13:45

Nagyon finom és hamar elkészül, csak a répareszelést kell kibírni valahogy :) Nem különösebben kedvelem a zellert, úgyhogy póréhagymára cseréltem, így is működött. Köszönöm a receptet!

csalogany
csalogany Sun, 2014-11-02 16:24

Én még tettem bele egy kis sós mogyorókrémet is, isteni lett. :)

423
bulgur 18 dkg
zöldség alaplé 3.5 dl
brokkoli 30 dkg
zeller 25 dkg
sárgarépa 15 dkg
szezámolaj 3 ek
földimogyoró 10 dkg
szójaszósz 1 ek
citromlé 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint