Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis penne én kicsi konyhámból

Brokkolis penne én kicsi konyhámból
Brokkolis penne én kicsi konyhámból
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan szép volt a zöldségesnél a brokkoli, hát vettem egyet... Először brokkolikrémlevesre gondoltam, de vendégek jelentkeztek be, ezért valami kiadósabb kellett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. A virágok szárát levágjuk, és a torzsával együtt felkarikázzuk, a szár nélküli virágokat félretesszük. Én gőzölő edényben szoktam megpuhítani a brokkolit, mert úgy több tápanyag marad benne, és a színe is élénkebb marad. Ilyen edény hiányában, kevés vízben előfőzzük a zöldséget. Először a felkarikázott szárrészeket tesszük a gőzbe, a virágokat csak 10 perc múlva. Szerintem gyakori hiba brokkolis ételeknél, hogy a virág szétfő, a szár pedig túl ress marad. Együtt még kb. 20 percig gőzöljük, de nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, maradjon egy picit ress. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, félretesszük. 3 liter vizet sóval felteszünk forrni a tésztának.
  2. A répát és a póréhagymát is felkarikázzuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és először a répát, pár perc múlva a póréhagymát, majd megint pár perc múlva a brokkolit beletesszük, és pirítjuk-pároljuk együtt összesen 5 percig. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor beletesszük a penne tésztát, és újraforrástól számítva a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük. Ez különböző márkáknál eltérő lehet, érdemes betartani. A zöldségekhez hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, ezekkel összeforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, legutoljára a zöldpetrezselyem kerüljön rá. Ha nem találjuk elég szaftosnak, akkor lehet hozzáönteni max. 1 dl vizet, mert van, amelyik tejszín krémesebb, ekkor lehet szükséges a víz hozzáadása. Leszűrjük a tésztát, kevés olajat locsolunk rá, hogy ne ragadjanak össze. A nagyon jó minőségű olasz tészta olaj nélkül sem ragad össze.
  3. Ha úgy gondoljuk, hogy nem fogy el egy étkezés alkalmával, akkor ne keverjük össze a ragut a tésztával, mert felszívja a szaftját. Tányéronként szervírozzuk: tészta közepére kerül a zöldség, és rá ízlés szerint parmezán.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 226
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

én kicsi konyhám

Mióta szakács: 2014.04.26.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Brokkolis tejszínes tészta, Brokkolis répás penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
vaj 3 dkg
brokkoli 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
tömlős krémsajt 10 dkg
főzőtejszín 4 dl
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 5 dkg
penne 40 dkg