Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne

Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne
Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a palacsintarakottas, ami az ízesítése és a kinézete miatt a lasagne-ra emlékeztet.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

ajánlat

Én egy hatalmas (26 cm átmérőjű) teflonlábasba rétegezem, és abban sütöm hozzá a palacsintákat is. Pontosan öt óriás palacsintára elég ez a mennyiségű tészta.
Természetesen ki lehet próbálni lasagne tésztával. Így is, úgy is egyformán finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és kb 1 dl vizet aláöntve puhára pároljuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját is meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ne túl puhára!
  3. A szószhoz a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel. Sózzuk, fűszerezzük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  4. Ebből a sós besamelből keveset félreteszünk, a többit meg összekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett brokkolival.
  5. A 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleteszünk egy réteg palacsintát, erre a hús felét, erre megint palacsintát, rá a brokkolis szósz egyik felét, aztán palacsinta, hús, palacsinta, szósz következik. A tetejére palacsinta kerüljön.
  7. A félretett besamelt összekeverjük 2 ek tejföllel és a hús maradék szaftjával, és ezt kenjük a legfelső palacsintára.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Ráreszeljük a sajtot, és még ezzel is sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 227
elküldve: 5
receptkönyvben: 618
elkészítve: 20/30
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis palacsintarakottas, brokkolis-pulykahúsos rakott palacsinta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Iki
Iki Wed, 2013-07-17 12:42

Alig várom már, hogy hazaérjek és elkészítsem! Nagyon guszta! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-07-17 22:40

És nagyon finom is! Majd meglátod. Remélem legalábbis, hogy nem csalódsz benne.
Üdv: Fahéj

saksa
saksa Wed, 2012-09-05 18:45

Nagyon guszta,elmentve...ki lesz probålva. Köszi :)

IRKE
IRKE Sun, 2012-07-08 12:29

Én most próbálom ki, épp sül a sütőben. Bízom benne, hogy ez is remek lesz, mint eddig mindegyik recept, amit kipróbáltam innen. :)

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-02-22 20:33

Kedves Éva!
Ez nagyon finom volt, igazán jót ettünk belőle. Én még hús nélkül is szívesen megenném, mert ez a brokkolis szósz isteni. Hát még egyszer köszönöm. :)))
Puszi, Edit.

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-02-21 20:35

Szia Éva!
Nagyon találó neve van ennek az ételnek! Olyan jól álcázta magát, hogy én csak most találtam meg. Ez hogy lehet? Fő, hogy megvan és holnap el is készítem. Nálunk a brokkoli minden formában nyerő, de ez az ízkombináció... Nyami. Csodás az étel, remek a fotó: szívből gratulálok! :)))
Szeretettel, Edit. (majd beszámolok)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-02-21 21:13

Kedves Edit!
Lényeg, hogy megvan a recept! Csak ajánlani tudom! Főleg, mikor frissen kiveszem a sütőből, és olyan szép lomhán folyik benne a besameles szósz, jajj! :))
Várom a beszámolót! Puszi: Éva

HNikikee
HNikikee / HNikikee Mon, 2010-11-15 00:35

Kedves Fahéj!Elkészült a mű.Megkóstolta a kedves párom.Azt mondta,hogy nagyon finom,bár ő nem is szereti a brokkolit.

HNikikee
HNikikee / HNikikee Sat, 2010-11-13 04:55

Kedves Fahéj!Nálunk ez lesz a mai ebéd.Igaz a párom nem szeret semmilyen zöldséget,mert ő mindig azt mondja,hogy ő sem nem kecske sem nem nyúl,de ha az enyém is ilyen szépen fog kinézni mint a tiéd,akkor tutira meg fogja kóstolni.Legalábbis,a legutóbb,amikor rakott zöldbabot készítettem a barátainknak,neki meg fasírtot kellett készíteni,akkor sem tudott ellenállni az illatozó rakottasnak.Ha jól emlékszem szedett vagy háromszor,a fasírtot pedig le kellett fagyasztanom.Majd leírom,hogy mi volt a reakció..

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-11-12 16:20

Hűűű de szép!Drága Fahéj! Lehet hogy nem írok minden receptedhez de mindet megcsodálom.Nagyon jók!Puszi.Bogi

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-12 16:10

Kedves Fahéj!
Nagyon, nagyon guszta amit a képen látok! Minél előbb ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a brokkolit is, így együtt nagyon finom lehet. Lécci...lécci máskor is fűszerezd el a tervezett ételt, és újra tervezzéssel találj ki valami hasonlóan klassz dolgot!!!:DDD
Üdv.: G. Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-11-12 18:16

:D
Kedves Éva! (Rengeteg Évák vagyunk ezen az oldalon :D )
Tényleg nagyon finom! Szeretni fogod szerintem. Mikor még forró, és a besameles brokkoli olyan szépen, lomhán folyik ki belőle, hmmm... akkor alig bírom kivárni, hogy annyira hűljön, hogy ne égesse meg a számat.
S hogy mellé kellene még fűszereznem ételeket? Hát abban biztos vagyok, hogy történik még velem ilyesmi. Majd úgyis megtudjátok... :)
Üdvözöllek: Fahéj-Éva

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2010-11-12 18:25

Kedves Éva! :D
A válaszod 2-3 sorától, nem csak a nyálelválasztásom indult be, de még a gyomrom is kordult egyet.:))) Pedig nem vagyok éhes, keveset és ritkán eszem!....Ez már jelent valamit...csak kérlek ne hizlalj fel!!!;DDD
Üdv.: G. Éva

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-11-12 15:56

Hujjjujujuj de szép! Aztamindenit! Gratulálok Éva!
Gyönyörű!
Eszter

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-11-12 15:10

Kedves Éva! Ez a fotó egyszerűen tökéletes, és az is, amit fotóztál! :-))) Úgy megkóstolnám, pedig nem is szeretem a brokkolit. ;-) A palacsintádat viszont imádom, amikor a te recepted szerint a múltkor megsütöttem, megfogadtam, h. ezentúl mindig Fahéj-módra fogom készíteni. Szép napot neked: Gabi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-11-12 18:08

Kedves Gabi!
Először is köszönöm a dicséretet. Ez egy szép étel, olyan kis színeske, és finom is. Érdemes kipróbálni. És hogy az én palacsintámat sütöd? Ez roppant megtisztelő, de komolyan. És fahéjat is teszel bele? Mert én szoktam, ha édesen készítem, mert nekem anélkül hiányosnak tűnik. :) Neked is szép hétvégét! Éva

867
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
konzerv paradicsom 70 g
0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
brokkoli 50 dkg
margarin 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
szódabikarbóna 1 csipet
tej 2.5 dl
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
sajt 10 dkg