Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis quiche fokhagymásan

Brokkolis quiche fokhagymásan
Brokkolis quiche fokhagymásan
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsés helyzetben vagyok a családommal, mert kevés olyan zöldség van, amit nem szeretnek. A brokkoli sajnos valamiért ezek közé tartozik. Mivel én nagyon kedvelem, nem szerettem volna belenyugodni, hogy a gyerekek nem eszik meg. Eszembe jutott, hogy egy kis leveles tészta és tojás segítségével elrejtem a brokkolit, hátha így nem ütközöm akkora ellenállásba, és legalább megkóstolják. És láss csodát, sikere lett az eddig távolról elutasított brokkolinak! Köszönet érte ennek a népszerű francia lepénynek, a quiche-nek! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen friss zöldségből kipróbálhatjuk, nagyon finom pl. spárgával, zöldbabbal is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni (1-2 óra).
  2. A brokkolit ételpárolóba tesszük és kb. 15 perc alatt megpároljuk.
  3. Vajjal kikenünk egy 4-5 cm mély sütőtálat.
  4. A fokhagymát a vajban megpároljuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt petrezselyemzöldet is.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Rátekerjük a nyújtófára és áthelyezzük az előkészített sütőtálba. Széleit megigazgatjuk, kicsit benyomkodjuk a tál pereménél. Sütőpapírt terítünk a tésztára, rizst szórunk rá nehezéknek, és így sütjük 5 percig. Levesszük a nehezéket és a papírt, és további 5 percre még visszatesszük a sütőbe. Az elősütés után, a tésztát azonnal lekenjük a tojásfehérjével, és hagyjuk pár percig, míg rászárad (így a töltelék nem fogja eláztatni a tésztát).
  7. Közben rugós fejű habverővel elkeverjük a tojásokat, a tejszínt és enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
  8. Először a fokhagymás brokkolit terítjük szét egyenletes rétegben az elősütött tésztán, majd nyakon öntjük a tojásos keverékkel.
  9. Visszatesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fél órát hagyjuk pihenni, hogy a belseje hűljön egy kicsit.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 688
elküldve: 9
receptkönyvben: 536
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis francia lepény, brokkolis pite, francia lepény brokkolis töltelékkel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

medea_89
medea / medea_89 Wed, 2014-04-23 12:57

Ez a quiche már kinézetre is gyönyörű...:-) Mindenképpen kipróbálom, köszönöm a receptet!

mignon
Mignon / mignon Tue, 2013-02-05 13:23

A recept nevében is köszönöm a dicsérő szavakat! :)
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!
További jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-02-05 09:34

Ez egy rendkívül egyszerű és nagyszerű recept! Nagy meglepetés volt, h ennyire finom, a párom is teljesen odavolt érte. Már bent figyel a tejszín a hűtőben, h újra megsüssem. :-)

409
leveles tészta 25 dkg
vaj 1 ek
tojásfehérje 1 db
brokkoli 50 dkg
vaj 2 dkg
fokhagyma 1 gerezd
tojás 2 db
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 szál