Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis sertéskaraj Dubarry módra

Brokkolis sertéskaraj  Dubarry módra
Brokkolis sertéskaraj  Dubarry módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variációk egy témára...

hozzávalók / 4 adag

Hús elősütése

Besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elősütése

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és fél órára félretesszük.
  2. A brokkolit folyóvízzel lemossuk, a szárát levágjuk, és a rózsáit sós vízben félpuhára főzzük.
  3. Az olajat felforrósítjuk, a húst lisztbe forgatjuk, amibe őröltünk még borsot és szerecsendiót, majd a szeleteket mindkét oldalukon gyorsan kisütjük. Miután mind kisült, visszarakjuk a lábosba, és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk.

Besamel

  1. A lisztet a vajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáöntjük a forró tejet, és csomómentesre elkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a tömlős sajtot. A mártást sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A puhára párolt hússzeleteket egy jénai tálban egymás mellé fektetjük. Elosztjuk rajta a brokkolirózsákat, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal a tetejét.
  3. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranybarna színt kap. Steak burgonyával, krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 33 098
elküldve: 4
receptkönyvben: 539
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült karaj, sertéssült csőben sütve, brokkolis sertés gratin

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Thu, 2015-04-09 21:46

Hat nem pont, mert tudom, hogy elo kell fozni a brokkolit kicsit, viszont a husit aztan csak bepakolnam a jenaiba, ra a brokkolit , besamelt, es ugy? Vagy a 40perc plusz a brokkolinak mar tuol sok? Valamiert nekem egyszerubb lenne :))

Koni08
Koni08 Thu, 2015-04-09 21:26

Szia, szerinted meg lehetne valahogy ugy oldani, hogy ne kelljen kulon eloparolni a hust, hanem mar a sutoben megsutni? Vagy akkor tulsül a brokkoli? Koszi

578
sertés rövidkaraj 40 dkg
brokkoli 50 dkg
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
finomliszt 3 dkg
tej 3 dl
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
tömlős krémsajt 10 dkg
edami sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint