Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis szűzérme

Brokkolis szűzérme
Brokkolis szűzérme
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az igazi házi receptgyűjtemények sok esetben kóbor fecnire gyorsan felfirkált,  ámde nagyon értékes információkat tartalmazó dokumentumok, újságból kitépkedett oldalak, füzetek, régi széthulló, zsírfoltos szakácskönyvek.

Na nekem is valahogy így néz ki annak a dossziénak a tartalma, amit oly szívesen forgatok nap mint nap.

Ebben leltem rá ennek a finom egytálételnek a leírására, amit anyukám firkálmánynak egyáltalán nem nevezhető gyöngybetűivel jegyzetelt le a svédországi barátnőjétől, de aztán nekem is jutott belőle egy példány.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérméket vékonyan felszeleteljük, kicsit ki is klopfolhatjuk.
  2. Besózzuk, és kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
  3. A brokkolit sós, lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük, épp csak annyira, hogy bele tudjunk szúrni egy villát.
  4. Leszűrjük.
  5. Egy jénai tepsit kiolajozunk, és az aljára lerakjuk a rózsáira szedett brokkolit.
  6. A tetejére pakoljuk a hússzeleteket, majd minden hússzeletre egy-egy szelet paradicsomot.
  7. Az egészet megszórjuk reszelt roquefort sajttal, és leöntjük tejszínnel.
  8. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje picit megpirul.
  9. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 484
elküldve: 13
receptkönyvben: 179
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos szűzpecsenye, sajtos zöldséges szűzérme, paradicsommal sült pecsenye

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső Sat, 2014-01-04 22:37

Elkészült és a fiúknak is nagyon ízlett! A sajtot kicseréltem pecorinora mert ez volt itthon. Köszönöm hogy megosztottad!

600
sertésszűz 2 db
brokkoli 1.5 db
paradicsom 6 db
kéksajt 20 dkg
főzőtejszín 1.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint