Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis tofu patisszon ágyon

Brokkolis tofu patisszon ágyon
Brokkolis tofu patisszon ágyon
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muszáj volt helyet csinálnom a fagyasztóban és ekkor találtam egy zacskónyi felszeletelt, hámozott patisszont. Nem volt szívem kidobni, hát kísérletképpen előfőztem és pürét csináltam belőle. A tofut meg amúgy is el akartam készíteni. Így vált valóra ez az álom, csupa finom zöldség, így a karácsonyi nagy evések után kifejezetten jól esik.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tofut 4 szép szeletre vágjuk és teriaki szószba tesszük pár órára.
  2. A fagyos patisszont enyhén sós vízben megfőzzük (ez néhány perc), szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel és szerecsendióval ízesítjük. Ez szendvicskrémnek is jó volna. Egy hőálló tál aljába néhány csepp olívaolajat öntünk, erre szépen elterítjük a pürét.
  3. A brokkolit is megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.
  4. A tofuszeleteket kis olívaolajon serpenyőben elősütjük, majd egy lapát segítségével a pürére tesszük. Erre kerül a brokkoli, négyfelé osztva, majd a tejfölben elkeverünk egy tojást, szerecsendióval, sóval ízesítjük, és ezzel borítjuk be a brokkolit.
  5. Sütőbe tesszük, 180 fokon 35 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20*30*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 406
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tofu brokkolival, patiszonágyon,tofu brokkolival és patiszonpürével

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krampusz53
Krampusz53 Sun, 2014-07-13 12:37

Kedves Nyulas! Nagyon érdekes a recepted, de engem jobban izgat, hogy a fagyasztóból szedted elő. Én még nem próbáltam patisszont fagyasztani! Előfőzted? Ha nem ehhez a püréhez, akkor mihez használod még a fagyasztóból kivett patisszont? (Most nagyon ontja a kert ezeket a tökféléket, és szeretnék minél többet eltenni, ha lehet! Válaszod előre is köszönöm!
Anikó

443
tofu 20 dkg
szójaszósz 2 ek
olívaolaj 2 ek
patisszon 30 dkg
brokkoli 20 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 150 g
tojás 1 db
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 csepp