Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-tonhalas penne

Brokkolis-tonhalas penne
Brokkolis-tonhalas penne
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rá vagyok kattanva a brokkolira, és már régen készítettem tésztát. A halacska pedig szinte kérte, hogy tegyem hozzá. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A citrom igazán kihozza a brokkoli ízét, és a tonhalhoz is remekül passzol! Egy igazi ínyencfogást készíthetünk, gyorsan, egészségesen!!! Még valami finom fehérborral szívesen leöblítettem volna, de munka közben csak ritkán iszunk. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát felkockázzuk. A tonhal olaját ráöntjük a lilahagymára, belereszeljük a fokhagymát.
  2. A brokkoli rózsáit, és a még ehető szárát is rátesszük, lassú tűzön ezeket összepároljuk. Mehetnek rá a fűszerek is, a borsikafüvet csak a főzés vége felé szabad hozzáadni. Amikor már majdnem készre párolódott a brokkoli, akkor adjuk hozzá a tonhalat.
  3. A citrom levét ráfacsarjuk, készre pároljuk.
  4. Időközben kifőzzük a tésztát, és hozzákeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 355
elküldve: 9
receptkönyvben: 404
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis-tonhalas tészta, brokkolis penne tonhallal, tonhalas penne

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atable
atable Thu, 2013-02-14 21:16

En rizzsel csinàltam, és a fuszerek kozul csak so és bors volt itthon. Igy is nagyon finom lett! :) Koszi a receptet!

Puzsi
Puzsi / Puzsi Wed, 2013-02-20 15:01

Kedves Atable!

Én is így kezelem a recepteket...ötletnek jók :)

Örülök, hogy elnyerte tetszéseteket!

Puzsi

Kicci
Kicci / Kicci Wed, 2013-02-13 16:39

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni. A másfél éves kisfiamnak is ízlett. Köszi !

Puzsi
Puzsi / Puzsi Wed, 2013-02-20 15:00

Kedves Kicci!

Örülök, hogy a Baby is szívesen fogadta :)

Puzsi

Endike
Endike Thu, 2012-11-22 18:33

szia!most állok neki a főzésnek,ez a 10dkg tészta 3főre nem túl kevés vajon?nálunk 50deka szokott fogyni 3 főre.Majd leírom,hogy sikerült!:)

Puzsi
Puzsi / Puzsi Wed, 2013-02-20 14:59

Kedves Endike!

Gondolom azóta a tészta mennyisége megoldódott :)

Puzsi

Hobbigilda
Hobbigilda Sat, 2012-04-07 16:18

Szia Puzsi!
Nagyon fincsi a tészta! Imádjuk a brokkolit, a tonhalat és a tésztát, szóval jó párosítás :) Egyszer én már próbálkoztam a magam módján brokkoli-tonhal kombóval, tejszínnel készítve, de a Te recepted jobban bejön :) Köszi! Orsi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Sat, 2012-04-07 18:41

Szia Orsi!

Nagyon örülök, hogy kedvetekre való ! Hát igen...az ízlelőbimbóknak nagy hatalmuk van :) !
Kellemes húsvétot, és minden jót kívánok az asztalotokra!
Puszi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Mon, 2012-02-20 16:14

Kedves Ditchen!

Hááát a kérdés jó... az az igazság, hogy a mennyiségi és időbeni meghatározásokkal bajban vagyok, én látni szoktam, mikor kell. Ez most elég hülyén hangzik, de arra gondolok, hogy amikor már az általad kedvelt puhaságú a növényke.Ki hogy szereti, van aki teljesen pempősen, van aki még roppanósan. Én az utóbbi mellett szavazok. Kb 15-20 perc lehet. Bocsi hogy igazából nem tudtam konkrét választ adni.. :) Ettől függetlenül biztosan jól fog sikerülni!!

Puzsi

Ditchen
Ditchen Fri, 2012-02-17 10:25

Szia!

Tetszik ez a recept. Egy kérdésem volna csupán: a 2. és a 3. pont 'párolás' szakasza kb. mennyi ideig tart? Ne haragudj, ha elég egyszerű a kérdés - nem vagyok ám' azért olyan kezdő a konyhában, :)

Üdvözlettel,
Ditchen

244
brokkoli 0.5 közepes fej
tonhalkonzerv 12.5 dkg
lila hagyma 0.5 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
penne 10 dkg
olívaolaj 1 teáskanál