Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolitallérok

Brokkolitallérok
Brokkolitallérok
29 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvünk szerint fűszerezett tejföl társaságában egy finom étel húsmentes napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni. Burgonyatörővel durvára szétnyomkodjuk.
  2. A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává kavarjuk. Majd hozzákeverjük a frissen reszelt parmezánt, az áttört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, majd hozzákeverjük a durvára tört brokkolipürét is.
  3. Egy teflonbevonatú serpenyőt felforrósítunk, kevés olajat öntünk bele, a tésztából evőkanállal halmokat rakunk, elsimítjuk, majd oldalanként 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 114
elküldve: 4
receptkönyvben: 297
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

brokkolilepény, brokkolis lepényke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312
brokkoli 900 g
tojás 3 db
finomliszt 120 g
parmezán sajt 60 g
tej 50 ml
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek