Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolival-burgonyával rakott tengeri hal

Brokkolival-burgonyával rakott tengeri hal
Brokkolival-burgonyával rakott tengeri hal
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet egy újságban találtam. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucolva, feldarabolva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és a tejszínnel kikeverjük. Szerecsendióval fűszerezzük, és belekeverjük a reszelt sajtot. Félretesszük.
  2. A brokkolit megmosva, rózsáira szedve, lobogó sós, szódabikarbónás vízben pár perc alatt előfőzzük. Majd ezt is leszűrjük, és félretesszük.
  3. A halfilékez nagyobb szeletekre vágjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, a tepsit kevés olajjal kikenve, elősütjük 2 percig.
  4. A halfilét ezután egy olajjal kikent kapcsos tortaformába rakjuk, sózzuk, és a tetejére rendezzük a brokkolit.
  5. A tetejére a sajtos krumplipüré kerül, ezután a sütőbe tesszük, és 25 percig 180 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 116
elküldve: 14
receptkönyvben: 576
elkészítve: 45/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas egytálétel, brokkolis rakott tengeri hal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitti93
Kitti / kitti93 Sun, 2012-12-16 13:46

Köszi a receptet! Nagyon finom lett. Én tepsiben készítettem, és legközelebb úgy fogom elkészíteni, hogy hal, brokkoli, hal és krumplipüré, mert nagyon halimádóak vagyunk! ;)

nbeatrix
nbeatrix Wed, 2012-11-14 20:23

Nagyon finom lett!
Annyi volt a bosszúság a végén, hogy a kapcsos formából kifolyt a halnak a leve, ami ráégett a sütőre, szóval én ezután tepsibe fogom sütni -de azt rendszeresen :)
Jó kis recept!
Köszi: Bea

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Fri, 2012-11-23 12:03

Örülök, hogy ízlett! Sajnálom a kis bosszúságot... Nálam nem volt ekkora a baj. Nagyon minimális levet engedett a hal, plusz nekem a tortaforma kicsit másabb kialakítású, van egy kis hely oldalt a tálca résznél. Ott meg is állt a lé... aztán meg elpárolgott.
Remélem azért még készítesz ilyet, akár tepsiben is... vagy esetleg agyagtálban... Úgy is finom lesz! :)
Szép napot!

marxmate
marxmate Sun, 2011-12-11 18:08

mert nincs neki:D:D:D::D:D:DD

imádom a brokkolit, pedig régen utáltam:D

Na mindegy, ezt most elkészítem majd szombaton, mert nagyon tetszik!

Poni
Poni Thu, 2011-12-08 21:44

Elkészítettem. Ez volt életem első brokkolis étele. Nagyon finom volt, beleszerettem a brokkoliba. Sajnos a barátomról kiderült kóstoláskor, hogy ő nem szereti a brokkolit. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy máskor is megsütöm ezt az ételt, mert tényleg nagyon finom. Köszönöm a receptet! :)

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Sat, 2011-12-10 11:48

Sajnos vannak akik a brokkolit keserűnek érzik... :( Ezt el kell fogadni... Azért örülök, hogy a recept nálad sikert aratott. Esetleg próbáld meg brokkoli helyett a karfiolt! Annak az ízével nem lehet gond!

Poni
Poni Wed, 2011-12-21 23:43

Párom szerint a brokkoli olyan zöldízű. Most valahogy a halnak az illata sem tetszett neki, pedig halat szinte bármikor bármennyit tud enni. Éppen ezért talán nem fogom elkészíteni karfiollal, viszont magamnak brokkolival még rengetegszer, ebben biztos vagyok. Annyit szerettem volna még, hogy én 20 percig sütöttem elő a halat.

359
burgonya 40 dkg
főzőtejszín 2 dl
parmezán sajt 10 dkg
brokkoli 60 dkg
szódabikarbóna 1 kk
hal 50 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint