Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie 15.-narancsos krémsajttal

Brownie 15.-narancsos krémsajttal
Brownie 15.-narancsos krémsajttal
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon vágytam egy kis brownie-ra, de nem egy sima, "egyszerűre", hanem valami különlegesebbre!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

ajánlat

Tipp: Ha sütés közben felpúposodna a teteje, még meleg állapotban nyomkodjuk vissza kés pengéjével, így egyenletes felületet kapunk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a vajat és a kakaóport egy lábasban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált diót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
  2. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik (kb. 15 perc), majd mérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krém elkészítéséhez a krémsajtot a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük.
  6. Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd a süteményt tetszés szerinti méretűre szeleteljük.
  7. Szeletenként csokoládéforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27*17 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 034
elküldve: 3
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés brownie, krémsajtos-narancsos brownie, narancsos brownie mascarponéval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1617
tej 2 dl
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
finomliszt 25 dkg
barna cukor 35 dkg
szódabikarbóna 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
tejföl 1 dl
tojás 2 db
dió 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
mascarpone 25 dkg
porcukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládéforgács 1 ek