Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie 6. -vaj nélkül

Brownie 6. -vaj nélkül
Brownie 6. -vaj nélkül
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt csak hallomásból ismertem, aztán hol volt, hol nem volt, egy gyönyörű, hűvös, de szikrázó napos délután London utcáin sétálgatva felütötte fejét az éhség-rémség. Szerencsére nem sokáig kellett keresgélni, megpillantottuk az egyik kedvenc étel-lánc üzletét, betértünk melegedni és ebédelni. Bár nem emlékeztem rá, hogy korábban kínáltak volna, most mégis megakadt a szemem a gőzölgő, illatozó leveseken, és ezzel el is dőlt a sorsom. A "főétel" óriási adagban már a kezemet melegítette, amikor férjecske mellé léptem a kasszához, és mit láttam? Egyesével csomagolt, malomkerék méretű brownie-k kacsintgattak rám, és győzködtek, hogy a leves mellé tökéletesen illenek az ebéd zárásaként. Azóta is az a verzió a kedvencem, de hiányát ma már saját recepttel is tudom enyhíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Érdemes jó minőségű étcsokoládét választani (maximum 70%-ig finom ebben a süteményben).
A tészta sűrű, ragacsos, ezért nedves kanállal egyszerűbb egyenletesen elteríteni a tálban.
Lehet a tetejére tenni diót egyben vagy darabolva, de el is lehet hagyni.
Lehet készíteni kávés verziót, ez esetben dió helyett 0,5 dl erős kávét keverjünk a masszába.
Készíthető kakaó helyett karobporral is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Begyújtjuk a sütőt (kb. 4-es fokozat), és kivajazzuk a hőálló tálat.
  2. Felkockázzuk a csokit, és feldaraboljuk a diót.
  3. Összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaó, dió, csoki).
  4. A tojásokhoz hozzákeverjük a cukrot, a sót, majd az olívaolajat.
  5. A tojásos keveréket a szárazanyaghoz öntjük, és alaposan összekeverjük.
  6. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tálban.
  7. Megsütjük, hogy a teteje ropogós legyen, a közepe lágyabb.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22x22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 846
elküldve: 15
receptkönyvben: 590
elkészítve: 22/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie olívaolajjal, diós-csokis brownie, brit brownie

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leeva
leeva Sun, 2016-02-07 20:58

Nagyon finom, sajnos túlságosan is. Én egy kicsit ragacsosra hagytam a belsejét és még melegen felfaltuk. Köszönjük a receptet.

reka626
Rékci / reka626 Tue, 2015-07-21 16:58

Ez a süti nagyon-nagyon finom! Köszönöm :) Csak az a baja, hogy kis adag. De sebaj, máskor dupla adagot sütök!!! :D

Holdfény722
Holdfény722 Wed, 2013-05-22 13:40

Kipróbáltam a receptet,tutira jól sikerült!:) Édes,de nem émelyítő,belül krémes,kívül ropogós! Én dió helyett mazsolát tettem bele,mert a lányom nem szereti a diót,de így is isteni finom lett! Köszönet a kitűnő receptért!:)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-03-03 22:24

Az olivaolaj a legegeszsegesebb alternativa, (nemcsak tejerzekenyeknek) a sutiben a funkcioja ugyanaz, mint a vajnak. A "barnacska" sutinek sok verzioja van. Nagyon tetszik, hogy a suti hozzavaloi nem igy kezdodnek: 1 kocka margarin, toltelek: masodik kocka margarin...:)) Koszi az otletes receptet.

Tojgli
Tojás T. Tóbiás / Tojgli Sun, 2012-02-26 16:41

Lehetne akár "Pacalpörkölt" is a művészneve, nem érdekel. Viszont az igen, hogy milyen lesz a végeredmény és el kell mondanom, hogy ez egy nagyon finom süti lett! :) Csak ajánlani tudom!

Norahcska
Norahcska Sat, 2011-11-26 22:20

Tok jo recept. En most graham liszttel es barna cukorral keszitettem el es nagyon finom lett. Amugy szeretem a receptjeidet, orulok h gondolsz az egeszsegesen/dietasan evokre!:)

Csacska macska
Csacska macska Thu, 2011-11-10 22:48

A brownie egyik alapszabálya az, hogy nincs benne sütőpor. Azon még túlteszem magam, hogy ennek tetejébe vaj nélküli is, de akkor ne erőltessük, hogy hangzatosan brownienak kereszteljük el. Ez egy egyszerű csokidarabos kevert tészta könyörgöm...Ettől még lehet finom, de azért legyünk már kicsit tisztában a süteményfajták kritériumaival.
Köszönettel.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2011-11-10 23:18

Kedves Csacska Macska,
ha piskótának nevezném és valaki piskótának sütné, sajnos csalódna, hiszen az állaga és az íze is a brownie-é. Ráadásul nagy örömömre így azoknak is van alternatíva, akik tejérzékenyek.
További jó sütés-főzést, Memi

cukorpotlo
cukorpotlo Sun, 2011-04-17 10:56

1. imádom angliát :)
2. az imént sült ki ez a verzió, és te atyaúúúristen, de finom. annyifélét próbáltam már, de ez mindent visz. életem első brownie-ja a párizsi louvre-hoz köthető, azóta sem ettem olyan istenit, de ez már a nyomában jár. komolyan.
köszi. :)

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Fri, 2010-11-05 21:16

Pont ezt a receptet akartam én is felrakni. Nagyon finom. Az a titka, hogy kb. 17 percig kell sütni, alsó-felső sütéssel. Így nem szárad ki.

719
étcsokoládé 10 dkg
finomliszt 10 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 2 tk
tojás 2 db
olívaolaj 1 dl
1 csipet