Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie krémsajttal bolondítva

Brownie krémsajttal bolondítva
Brownie krémsajttal bolondítva
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iszonyúan szeretek sütni, de már olyan régen nem volt rá időm, de most végre felszabadultam, és anyukám is megemlítette, hogy enne egy kis brownie-t. Hát így született meg a süti. (A recept a rumblycookie.net oldaláról van.)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Fagyival tálalva isteni! (És én lehet, nem állnék meg egy adag sütésénél, ahhoz túl finom:D)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót meg a sütőport egy tálba kimérjük.
  2. Vízgőzfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Ha megolvadt, belekeverünk 100 g cukrot, 2 teáskanál vanília aromát és a tojásokat egyesével.
  3. Ezután belekeverjük a száraz hozzávalókat.
  4. Habverővel egy másik tálban összekeverjük a mascarponét 20 g cukorral, fél teáskanál vanília aromával és egy tojásnak a sárgájával.
  5. A massza felét tepsibe öntjük, majd erre kanállal eligazítjuk a mascarpone felét, majd jöhet a massza másik fele, és végül megint a mascarpone.
  6. Villa segítségével márványosra igazítjuk a tetejét, majd berakjuk az előmelegített sütőbe. Figyeljünk arra, hogy akkor jó a brownie, ha a tűpróba után a tű maszatos marad, és a teteje még nem teljesen kemény.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Landyland

Mióta szakács: 2014.02.18.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

márványos brownie, mascarponés brownie, krémsajtos brownie

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angyalka666
angyalka666 Sat, 2015-05-02 22:03

Szia! Holnap tervezem megsütni, nagyon jól néz ki, már érzem a számban az ízét is! :) A kérdésem az lenne, mekkora tepsibe sütöd, csatos tortaformába esetleg bele lehet tenni? Köszönöm

Landyland
Landyland / Landyland Sun, 2015-05-03 09:58

Szia!
Én a dupla adagot csináltam 20x40-es tepsibe. Szerintem ha egy adagot csinálsz azt egy 20cm átmérőjű csatos formába nyugodtan megcsinálhatod, szerintem az nagyjából ugyanígy fog feljönni. :)

462
finomliszt 85 g
0.25 kávéskanál
sütőpor 0.5 tk
étcsokoládé 170 g
vaj 113 g
cukor 120 g
vaníliaaroma 2.5 teáskanál
tojás 3 db
mascarpone 225 g
tojássárgája 1 db