Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie-muffin

Brownie-muffin
Brownie-muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a brownie-t, pofonegyszerű az elkészítése, krémes, lágy, nedves. Miért ne próbálhatnánk ki más formában is? Jó pár muffinnal az a baj, hogy száraz, nehéz lenyelni, és nem elég szaftos. Nos, ez a finomság bizony nem azok közé tartozik, ugyanis a sok-sok csoki és a mogyoróvaj teszi igazán lággyá.
Egyszerre sós és édes, hiszen a mogyoróvaj ad neki egy kis sós ízt, az étcsoki pedig hozzáteszi a maga keserédes ízét. Kár lenne kihagyni ezt a finomságot, és ami még szuper benne, hogy már egy darab is nagyon laktató. (Persze ér többet is enni! ;) )

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, akkor egy finom kávé vagy krémlikőr társaságában is isteni! :]

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csoki háromnegyedét tördeljük össze, és a mogyoróvajjal együtt vízgőz felett folyamatosan kevergetve olvasszuk fel, majd ha már egyneművé vált a masszánk, hozzáönthetjük a tejet és a whiskeyt is.
  2. Ha elég nagy volt a tál, amiben felmelegítettük a dolgokat, akkor mehet bele az összes többi hozzávaló, ha nem, akkor egy külön tálban keverjük össze. A csoki negyedét felkockázzuk, és hozzákeverjük a masszához. Elég sűrű, nehezen keverhető lesz a tésztánk, de nem gond, egyengessük bele szépen egy kanál segítségével a papírkapszlikba, egészen nyugodtan a forma legtetejéig - úgy sem fognak már nagyon megnőni sütés közben.
  3. A muffinok tetejét díszíthetjük olajos magvakkal - én most sótlan mogyorót, sós pisztáciát és tökmagot vágtam durvára, és azzal szórtam meg őket. 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, arra figyeljünk, hogy ne szárítsuk ki, mert ennek a muffinnak éppen az a lényege, hogy kívül kicsit keményebb, de belül a sok csoki és a mogyoróvaj miatt olvadós. Langyosan a legfinomabb, de ha kihűlt, akkor egy finom kávé vagy krémlikőr társaságában is isteni! :]
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

vekker

Mióta szakács: 2013.06.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: muffin
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie muffin, muffin, mogyoróvajas muffin, brutál csokis muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Mon, 2019-08-26 06:13

Tetszik a recept, viszont az szúrt szemet, hogy sem tojás, sem sütőpor nincs az összetevők között. Esetleg nem maradhatott ki véletlenül? Köszönöm.

286
étcsokoládé 120 g
mogyoróvaj 75 g
tej 75 ml
whiskey 50 ml
finomliszt 75 g
porcukor 30 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
sütőpor 1 késhegynyi
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet