Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie narancsos krémsajttal

Brownie narancsos krémsajttal
Brownie narancsos krémsajttal
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főnököm addig szekált, amíg végül kénytelen voltam sütni egyet. Hála Papp Emesének, rátaláltam erre a szuper receptre. Igaz a főnököm nem volt elragadtatva, de hát ez kit érdekel... Mindenkinek ízlett, így én is boldog voltam... :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához (10-12 kockához)

A tetejére

ajánlat

A krémbe én raktam még bele 10 dkg creme fraiche-t és kb.10 dkg vajkrémet, mert kevésnek tűnt.

Szólj hozzá!

elkészítés

1. A tejet, a vajat felmelegítjük, amíg a vaj felolvad, majd beleszitáljuk a kakaóport.

2. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált mogyorót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.

3. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett (sütőpapírral bélelt) tepsiben. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg felemelkedik (kb. 15-20 perc), majd 160 fokra mérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha felpúposodna a teteje, akkor még meleg állapotában kézzel vagy kés pengéjével nyomkodjuk vissza.)

4. A krémhez a mascarpone-t a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük. (Én beleraktam a narancs levét is.)

5. Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd tetszés szerinti méretűre szeleteljük a süteményt. Csokiforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 780
elküldve: 4
receptkönyvben: 199
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

orsibabba

Mióta szakács: 2011.10.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

borwnie, csokis sütemény narancsos krémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

belzi
belzi Thu, 2016-03-17 10:30

Kedves Orsibabba!Köszönöm a receptet,én fele mennyiségű cukorral készítettem el,de így is nagyon finom lett a végeredmény!Máskor is el fogom készíteni a család örömére.
Belzi

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Fri, 2011-11-18 14:00

Már negyedszer csinálom, mert nem tudunk vele betelni. A narancsos krémsajttal isteni, de egy egyszerű narancslekvárral is finom, sőt, az utolsót minden nélkül, magában ettük meg, mert úgy is finom. Köszönöm a receptet, családom, munkatársaim körében nagyon népszerű lett(em).

816
tej 2 dl
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
finomliszt 25 dkg
barna cukor 35 dkg
szódabikarbóna 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
törökmogyoró 10 dkg
tejföl 1 dl
tojás 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg