Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bruschetta Ágica konyhájából

Bruschetta Ágica konyhájából
Bruschetta Ágica konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem régen kiköltöztem Szicíliába, a napom egyik kedvenc része, hogy friss alapanyagokból készítem el az ételeket:) 

hozzávalók / 2 adag

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomos feltét

  1. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk.
  2. Az apróra vágott zöldségeket összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet és ízlés szerint egy kevés sót (el is hagyható).

Gombás felét elkészítése

  1. A gombát felaprítjuk.
  2. Serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a felaprított fokhagymát (vigyázzunk, ne égjen oda, mert akkor keserű íze lesz). Belerakjuk a felaprított gombát. Ekkor sok leve lesz. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután a leve elfőtt, felöntjük a fehérborral. Azt is megvárjuk, hogy elpárologjon. Ízlés szerint lepirítjuk, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

Padlizsános feltét elkészítése

  1. A padlizsánt megmossuk, feldaraboljuk és besózzuk. Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd lemossuk a sót, és szárazra törölgetjük.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a fokhagymát, majd a padlizsánt. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és finom ropogósra sütjük.

Bagett elkészítése

  1. A bagettből szeleteket vágunk, majd egy kis fokhagymás olívaolajban megpirítjuk.
  2. Ha mindennel készen vagyunk nincs más hátra, minthogy a bagettekre pakoljunk a finom feltétjeinkből, és jól lakjunk vele :)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 770
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz

egyéb elnevezések

paradicsomos bruschetta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
bagett 6 szelet
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 4 közepes db
fehér hagyma 1 kis db
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
gomba 250 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
padlizsán 1 kis db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd