Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Búbos hús

Búbos hús
Búbos hús
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel egy régi Horvát Ilonás recept, amit nagyon szeretünk. Olyan különleges az íze, amit nem lehet leírni, eteti magát:).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizses borsóval és barackbefőttel szoktuk fogyasztani. Ettől függetlenül minden fajta más köret, és/ vagy saláta is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk vagy húspuhító fűszerrel sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, olajban hirtelen kisütjük és kiszedjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a húsokat.
  3. Elkészítjük a tetejére a tölteléket. A zsömléket szétszedegetjük, egy tálba tesszük és tejet öntünk rá, jól beáztatjuk.
  4. Lereszeljük a hagymát és a fokhagymát belezúzzuk. A májkrémet vagy kenőmájast belekanalazzuk, sózzuk, borsozzuk (levesízesítőzzük, ha szeretjük).
  5. A tölteléket jól összekeverjük és kicsavarjuk a fölösleges tejtől, de a maradék tejet meghagyjuk, mert majd a sütéshez kelleni fog.
  6. A kicsavart tölteléket a húsok tetejére halmozzuk, kb. egyenlő részben, majd reszelünk rá sajtot. Aláöntjük a maradék tejet, és ha kell, még pótoljuk, hogy a húsok alatt legyen kb. kisujjnyi vastagon tej.
  7. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tejet el nem sülte, illetve a tetején a sajt is szépen megpirult.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 66 207
elküldve: 12
receptkönyvben: 344
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás sertéshús, tejben sütött fűszeres sertéshús, fűszeres tejben pácolt sülthús

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vujutka
vujutka / vujutka Thu, 2014-10-23 12:33

Szia! Nálunk anyukám tesz bele én nem. Működik tojás nélkül is, de ha te szükségesnek érzed tehetsz bele.

zsofesz82
zsofesz82 Tue, 2013-03-26 19:09

Szia,szeretném kipróbálni,és annyi lenne a kérdésem,hogy be kell-e vagdosni a húst,hogy ne kunkorodjon fel?Válaszod köszönöm...

668
sertéscomb 50 dkg
zsemle 3 db
tej 1 dl
májkrém 4 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
fűszersó 0 ízlés szerint