Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bucatini il cacciatore

Bucatini il cacciatore
Bucatini il cacciatore
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetemi éveim alatt kísérleteztem ki ezt a receptet. Mindig szerettem az olasz paradicsomszószos tésztákat, és azért lett rakott, mert nem szeretem, ha megmarad a tészta, mert túl sok szószt rakok egyszerre egy adaghoz. Ráadásul így olyan kis kompakt, mert egy kocka egy adag.

A szószhoz adható apró szemű csiperkegomba opcionálisan. Én csak akkor rakok bele, ha csak magamnak készítem, mert a családom nem nagy gombás. Ez az alapreceptem, de mostanában kísérletezek az ízekkel, és arra jutottam, hogy egy kis száraz vörösbor és rozmaring még finomabbá teszi. Aki szereti a füstölt ízeket, az még tehet bele két füstöltkockát is.

A neve csak azért "Bucatini il cacciatore" (Bucatini a vadásztól?), mert vadgazda mérnök vagyok, mondjuk már csináltam szarvashúsból, és úgy sem rossz, ilyenkor a borral lehet finomítani a vadas ízt.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és ha túl húsos, akkor egy kis sertészsír társaságában megpirítjuk. Ne túl ropogósra, nem tepertőt készítünk.:)
  2. Közben a hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk, majd megpároljuk a szalonnán. Majd rátesszük a darált húst.
  3. Amíg fedő alatt kifehéredik (érdemes kicsit szétteríteni és önteni alá egy kis vizet), meghámozzuk és zöldségszeletelővel vékonyra szeleteljük a cukkinit. Ha elég zsenge, akkor a belsejét sem kell kiszedni. Ha már kissé öregebb, akkor érdemes kiszedni a belsejét, mert a magok nem főnek szét. Majd hozzáadjuk a húshoz. A cukkinitől sokkal tartalmasabb és krémesebb lesz az elkészült étel.
  4. Jól összeforgatjuk, majd a cukkini által kieresztett lé kb. felét elfőzzük. Közben lehet fűszerezni.
  5. Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és a tejjel. (A tejjel teszem krémessé besamel helyett, mert szerintem van elég liszt a tésztában, de aki úgy szereti, az elhagyhatja a tejet, és a rétegzésnél tehet bele besamelt.) Hagyjuk még néhány percig rotyogni, majd lezárjuk, és jöhet a rétegezés.
  6. Én 38-as bonyhádi zománcos tepsit használok, pont belefér minden. A tepsi aljára merünk 3 leveseskanál levet a szószból, majd jöhet rá a tészta fele négyfelé törve, szépen elrendezve. Majd a szósz felét elterítjük rajta, és lefedjük a felkarikázott mozzarellával. Jöhet a tészta másik fele, szintén törve, rá a szósz másik fele.
  7. Az egészet teljesen lefedjük paradicsomszeletekkel, majd a lereszelt füstölt és ementáli sajtokat összekeverve egyenletesen elterítjük a tetején. A sütőt NEM kell előmelegíteni, 190 fokon 30 percig sütjük. Addigra szépen megpirul a sajt a tetején.
  8. A sütőből kivéve tetszés szerinti kockákra szeleteljük, majd hagyjuk hűlni 30 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a tészta is rendesen átpárolódjon. Fogyasszátok jó étvággyal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x23,5x7 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VadáSzakács

Mióta szakács: 2016.10.24.
1 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rakott olaszos tészta, paradicsomos bucatini sütőben

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elfendel
VadáSzakács / elfendel Tue, 2016-11-01 13:57

Nem. Felveszi a szósz levét sütés közben. Sőt miután kikerül a sütőből és állni hagyjuk akkor is még a forró gőzben puhul. Ha nem túl tömör szerkezetű tésztát használunk, akkor ennyi bőven elég szokott lenni.

Milona
Milona Tue, 2016-11-01 12:21

Szép napot :) Csak egy gyors kérdés: a tésztát nem kell előfőzni? Köszönöm a választ .

841
császárszalonna 10 dkg
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
cukkini 2 közepes db
paradicsomszósz 5 dl
tej 5 dl
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
makaróni 50 dkg
füstölt sajt 20 dkg
ementáli sajt 20 dkg
mozzarella 20 dkg
paradicsom 2 közepes db