Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buci ahogy Judit készíti

Buci ahogy Judit készíti
Buci ahogy Judit készíti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még sohasem készítettem kenyeret, bár mindig is szerettem volna. A kiflis, zsemlés történeteim már elég jól alakultak, ezen felbátorodva elkezdtem kenyér recepteket olvasgatni. Összeokoskodtam, és ez lett belőle.:)

Nagyon finom, ropogós tetejű csodaság volt a mai ebédünkhöz.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverőtálban (akinek van, kenyérsütőben) összekeverjük a lisztet a sóval, cukorral, élesztővel.
  2. Villával kevergetés közben hozzáöntjük a langyos vizet.
  3. A végén beletesszük az olívaolajat, és 15-20 percig dagasztjuk.
  4. Letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelni hagyjuk.
  5. Ezután óvatosan belehelyezzük egy nagy méretű sütőzacskóba, éles késsel bevágjuk a tetejét, és egy kör alapú jénai tálba tesszük. 
  6. A tetejét vízzel megkenjük, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 24 806
elküldve: 23
receptkönyvben: 433
elkészítve: 28/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Kif Lee

Mióta szakács: 2012.02.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

házi cipó, fehér kenyér házilag

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

smuciboci
smuciboci Wed, 2016-12-21 13:39

Sziasztok! 2 részre szoktam venni, külön zacskóban sütöm őket. Ebben szoktam ragulevest tálalni... egyszerűen imádják. :)

dadimami
dadimami Tue, 2016-11-22 20:41

Kedves Kif Lee!
Feltétlen kell hozzá a sütőzacskó, anélkül nem sülne ilyen szépre a jénaiba, a sütés nagy részében fedve, majd anélkül?
A mindennapi kenyeret a mindennapi sütőzacskó igencsak megdrágítja. (vagy valamit valamiért?)
üdv: Margó

ewa1
ewa1 Tue, 2016-01-05 11:00

Nagyon finom lett már többször elkészitettem.Köszi a receptet :)

jeneyzsu
jeneyzsu Sun, 2014-11-09 23:10

Kedves Judit!
Nekem is ízlik a kenyér, én friss élesztővel csináltam, és jénaiban (tető nélkül) sütöttem sütőpapírral. Köszi a receptet! :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2012-12-15 07:18

Kedves Judit! Érdekes, pontosan ez az en alap- receptem is; habár mar mindig kevert lisztet használok. 2 bögre tk liszt, 1 bögre fehér....ha varialok ( kukorica liszt, rozs liszt, magok stb), akkor a tk lisztbol teszek kevesebbet. Jo recept, szep kenyér, üdv, Torma :)

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sat, 2012-12-15 10:36

Köszönöm szépen :)
Igen, az utóbbi időben én is inkább a rozsos híve vagyok, az is majdnem ugyanígy készül.

Szép napot és nagyon kellemes, áldott ünnepeket kívánok Neked !
Judit

Judit6
Kif Lee / Judit6 Tue, 2012-10-23 10:06

Kedves Éva!

:) ennek örülök. Egyébként nálam is az a "baj" vele, hogy nagyon finom és muszáj ennem belőle amint elkészül (épp most kel).
A kenyérsütő egyszerűsíti a dagasztást és tuti szuper a magvakkal is. Én csak azért nem kenyérsütőben készítem, mert a sütőzacsis változatban ropogósra sült héját imádom :)

Kellemes napot kívánok,
Judit

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Mon, 2012-10-22 22:18

Kedves Judit!
Mint már jeleztem is korábban, megsütöttem a kenyeret a sütőben, és nagyon finom lett. Azóta kaptam egy kenyérsütő gépet, és abban sütöm annyi változtatással, hogy különféle magvakat szórok bele. Csodás finom kenyerek születnek, első alkalommal két szelet meleg zsíros kenyeret fel is faltam egyből. Még egyszer köszönöm ezt a szuper jó receptet. Üdv: Éva

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2012-10-21 09:20

Kedves Marcsi!

Szuper, hogy Neked is ízlik.
Nálam valóban gyakran kerül az asztalra, mert nincs vele úgymond sok baj és imádom a ropogósságát és illatát.
Kezdem venni a bátorságot, hogy másféle kenyérkéket is próbáljak "alkotni".. :)
Szép napot kívánok Mindenkinek,
Judit

barczimarika
barczimarika Sun, 2012-10-21 08:53

Kedves Judit!
Ez az eddigi legjobb kenyér, amit sütöttem.Kenyérsütőgépben gyakran sütök, de azért az nem az igazi.Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a receptet!
üdv. Marcsi

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Wed, 2012-09-26 16:40

Kedves Judit!
Megsütöttem a kenyeret, és nagyon finom lett. Igaz, nekem több idő alatt készült el mint 45 perc, de a végeredmény a lényeg. Ez volt az első kenyerem, és nagy sikerélmény volt, amit köszönök Neked. Üdv: Éva

Judit6
Kif Lee / Judit6 Thu, 2012-09-27 16:41

Kedves Éva!

Örülök, hogy sikerült :)
Nekem állandó hozzátartozója lett a konyhának :)

Judit

mariann 63
mariann 63 Sat, 2012-09-22 10:36

Sziasztok!Ugyanezen törtem a fejem én is, mint nyughatatlan8.De így már egyértelmű.Ki fogom próbálni, sütőzacskóban még sose sütöttem kenyeret.Gyönyörű a kenyered,pont ez kéne a mai gulyáshoz.

Judit6
Kif Lee / Judit6 Fri, 2012-09-21 21:25

Kedves Éva!
Örülök, ha tetszik a recept.
Én először betettem egy nagy méretű sütőzacsiba, majd éles késsel bevágtam (a bucit és nem a sütőzacskót) és megkentem vízzel.
Természetesen más sorrend is ugyanolyan jó, én azt szerettem volna elérni,hogy a zacskóba emelés alatt a szép éles vágás szép éles maradjon :). A zacsi mérete erre lehetőséget is biztosított.

Üdv.
Judit

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sun, 2012-09-23 11:20

Kedves Judit!
Köszönöm szépen a választ,ki fogom próbálni és beszámolok róla.Üdv.:Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Fri, 2012-09-21 08:36

Kedves Kif Lee!
Én is mindenféle pékárut sütök itthon,így megtetszett a recepted.Csak 1 vmit nem értek,vagy csak nekem van korán.Beleteszed a sütőzacskóba,felvágod megkened.A sütőzacskót vágod be?Az én sorrendem ez lenne:bevágom,megkenem,beleteszem a zacskóba,a zacsit lezárom(?),kerek jénaiba teszem és a sütőzacskót megszurkálom.Légyszíves korrigálj,ha nem jól gondolom,mert szívesen megsütném.Köszi,üdvözöllek:Éva

538
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
1.5 tk
víz 3 dl
olívaolaj 4 ek