Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Budai szelet

Budai szelet
Budai szelet
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten bukkantam a receptre, változtattam némileg az elkészítési módon, vaj helyett margarint használtam, a krémből rögtön dupla adagot főztem, mert nem szeretjük, ha nagyítóval kell keresgélni a lapok között. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetjük 3/4 órát.
  2. A krémhez a cukrot folyamatos kevergetéssel karamellizáljuk, ha teljesen elolvadt és sötétbarna, hozzáöntünk 3/4 l tejet. Addig forraljuk, amíg az összes karamell felolvad.
  3. A maradék hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a karamellás tejből apránként adagolunk hozzá.
  4. Ha kb. egyforma hőmérsékletűek, összeöntjük és sűrű péppé főzzük, hűlni hagyjuk.
  5. A tésztából egy tepsi hátoldalán, forró sütőben két egyforma lapot sütünk (10-10 perc).
  6. A langyos krémalapba beletesszük a jól kikevert porcukros margarint és habosítjuk.
  7. A lapok közé töltjük a krémet, a süti tetejét csokimázzal vonjuk be. Utóbbi készítésének legegyszerűbb módja: kevés tejjel vagy vízzel felolvasztjuk a csokikat, beletesszük az olajat, hogy a máz szép fényes legyen.
  8. Másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 092
elküldve: 8
receptkönyvben: 501
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellkrémes sütemény, kétlapos sütemény, krémes-lapos sütemény, budai süti, süti főzött krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RBea
Bea- / RBea Thu, 2012-03-08 10:22

Köszönöm a receptet! Nagyon finom süti, apukám kedvence lett :) Bea

Eny-baba
Eny-baba Sat, 2011-11-12 17:31

Szia Hajni! Megsütöttem a sütidet, mert jól nézett ki. Egy gond van vele ,hogy másnap lehet szeletelni. :-) Most tettem be a hűtőbe -kíváncsi vagyok,hogy holnap milyen sikerem lesz vele-. Köszi

kh
Jahin / kh Sun, 2011-11-13 21:17

Szia Eny,biztos meg fog puhulni és szépen lehet majd vágni.Szerintem hamar el fog fogyni.:-)

Erzsébet51
Erzsébet51 Sun, 2010-11-28 21:51

Szeretek sütkérezni,igaz ez meglátszik rajtam, de nem baj azért elkészítem.Kösz a receptet.

NLynda
NLynda / NLynda Tue, 2010-09-21 11:12

Szia Hajni!!
Nagyon jól néz ki a süti..Mindenképp ki fogom próbálni!!
Köszönet érte..
Lynda

kh
Jahin / kh Tue, 2010-09-21 21:12

Örülök,hogy tetszik Lynda,nagyon jók a recept arányai: nálunk az igen kedvelt karamellás krémest(hatlapost) is felülmúlta.És könnyű sütni,mert csak két lap!Üdv:H.

1104
finomliszt 35 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 10 dkg
szódabikarbóna 0.5 kk
tojás 1 db
tejföl 3 ek
tej 1 l
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 40 dkg
porcukor 4 ek
étcsokoládé 20 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 teáskanál