Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buddha bowl, grillezett lazacsteak-kel

Buddha bowl, grillezett lazacsteak-kel
Buddha bowl, grillezett lazacsteak-kel
gyors recept | szponzorált tartalom
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A buddha bowl egy bőségtál, tele friss és sült zöldségekkel, akár gabonafélékkel és hüvelyesekkel, krémekkel. Egyszerűsége és nagyszerűsége az, hogy szinte bármilyen szezonális alapanyagot vagy "maradékot" felhasználhatunk elkészítésekor. Igazi „superfood”, azaz egészséges, kiegyensúlyozott és letisztult összetevőkből és ízekből áll össze. Legtöbbször vegetáriánus vagy vegán formában készül, de mi most egy grillezett lazacos változatot hoztunk. Elsőre kicsi pepecselősnek tűnhet a sok hozzávaló miatt, de egyáltalán nem időigényes. Ez az étel kiváló választás, hogy magunkkal vigyük munkába vagy egy kirándulásra, jól hordozható, egy tároló dobozba is kényelmesen belefér.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A répát és hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, tetszés szerint. Kevés olívaolajon lepirítjuk őket, sóval, borssal ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
  2. A cukkiniből zöldséghámozóval húzunk szalagokat, vagy ha van zöldségspagetti-készítőnk, akkor azzal, de az első megoldás is tökéletes.
  3. A koktélparadicsomot és az uborkát összedaraboljuk, sóval, borssal, olívaolajjal, ecettel ízesítjük, kevés petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Az avokádót sóval, borssal, lime levével összepürésítjük. A gránátalmát megpucoljuk. A szeletelt mandulát, napraforgó- és tökmagot lepirítjuk. A vörös káposztát hajszálvékonyra szeleteljük.
  5. A lazacszeleteket bekenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Közepesen előmelegített serpenyőben bőrével lefelé kezdjük sütni, nem piszkáljuk. (Ha nem szeretjük, sütés után könnyen eltávolíthatjuk, nyersen kissé macerásabb.) 3-4 percig sütjük mindkét oldalát, attól függően, mennyire akarjuk átsütni.

Összeállítás

  1. Az előkészített zöldségekből egyenlően elosztva teszünk egy tálba. (A videóban látható módon.) Meglocsoljuk a tál tartalmát olívaolajjal, és megszórjuk gránátalma- és pirított magvakkal.
  2. Ráhelyezzük a grillezett lazacsteaket és egy gerezd citromot. Kész is a Buddha bowl, már fogyaszthatjuk is... vagy pedig ételhordóba tehetjük, és indulhatunk hegyet mászni!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegyes saláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

929
lazac 40 dkg
sárgarépa 3 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
cukkini 1 db
salátalevél 5 db
koktélparadicsom 8 db
kígyóuborka 1 közepes db
balzsamecet 1 teáskanál
petrezselyem 2 szál
olívaolaj 5 ek
vöröskáposzta 200 g
avokádó 1 db
limelé 0.5 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gránátalma 0.5 közepes db
napraforgómag 2 ek
tökmag 2 ek
mandulapehely 30 g
citrom 0.5 db