Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buggyantott tojás paradicsomos mártásban

Buggyantott tojás paradicsomos mártásban
Buggyantott tojás paradicsomos mártásban
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Medvehagyma dömping van a környéken. Tegnap kilátogattunk a fesztiválra is, melynek Orfű ad otthont!

Persze én is szedtem gyorsan, hogy akkor vacsorára készítsünk valamit belőle! Aztán több dolog készült, nem csak ez a vacsora, de azokról majd a későbbiekben szót ejtek.
Mostanában, bő 1 hónapja, nem eszem húst, így mindig ügyesen ki kell találni valamit, amit vacsoraként elfogyasztunk. Nem is olyan nehéz ez, mint ahogy sokan gondolják, annyi minden van, ami tudja helyettesíteni a húst. Csak a húst szoktuk meg...
Gyorsan ki is jelenteném, hogy nem lettem vegetáriánus, csak most kicsit pihentetem... És rengeteg mindent tanulok, tapasztalok ezáltal.
No, nem szeretnék senkit untatni a személyes dolgaimmal, inkább nézzük, hogy mi is a vacsora, és hogyan készül :-)

hozzávalók / 2 adag

  • 5-6 levél medvehagyma
  • 0,5 l (házi, anyukám-féle) paradicsomlé
  • 5-6 szem koktélparadicsom vagy 2 sima paradicsom
  • bors
  • szerecsendió
  • 5-6 levél bazsalikom
  • ha valaki szereti, akkor kevés chili paprika
  • 4 tojás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fontos, hogy akkora serpenyőt készítsünk elő, amekkorára van fedőnk, én ezt elrontottam...
  2. Nos, a medvehagymát aprítsuk fel. A felét kevés olívaolajon kapassuk meg, majd öntsük rá a paradicsomszószt, illetve tegyük bele a felaprított paradicsomot. Nagyobb darabokra is vághatjuk, ki hogy szereti, vagy ha más nincs, akkor a darabos paradicsom konzerv is megfelelő! Kicsit forraljuk, pár percig, majd a maradék medvehagymát, a felaprított bazsalikomot szórjuk bele.
  3. Kevés sóval, borssal, illetve szerecsendióval ízesítsük. A bátrabbak kevés chillivel bolondíthatják.
  4. Jó 20 percig hagyjuk főni, hogy kicsit besűrűsödjön, közben néha keverjük át.
  5. Ha letelt, akkor a tojásokat egyenként üssük a mártásba. Majd az egészet fedjük le a fedővel. Innen már csak pár perc, hiszen a cél, hogy a sárgája folyós maradjon!!
  6. Amikor elkészült, pirítóssal tálaljuk, és kevés parmezánnal is hintsük meg. Reggelire, vacsorára, előételnek, bármikor tökéletes fogás!
  7. Jó étvágyat kívánok!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

medvehagymás-paradicsomos buggyantott tojás, paradicsommártásos buggyantott tojás, medvehagymás-paradicsommártásos buggyantott tojás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!