Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bújtatott almás pite

Bújtatott almás pite
Bújtatott almás pite
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc receptemet szeretném megosztani. Rengeteg alkalommal elkészítettem már, szezonálisan ősszel és télen, alma ugyanis mindig van itthon a gyümölcskosárban. A sütit egy tejfölös öntet teszi különlegessé, de persze nincs tejföl íze.:-) Egyszerű finom mutatós, mi kell más?

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Almákat meghámozzuk, fél cm vastag cikkekre vágjuk, és a citrom levével meglocsoljuk.
  2. A vajat a cukorral krémesre keverjük. A citrom héját és a tojásokat egyenként hozzáadjuk a vajas krémhez.
  3. A lisztet sütőporral elkeverjük, felváltva a tejjel a masszához adjuk, és egy 26 cm-es tortaformába öntjük.
  4. Az almacikkeket szépen körben kicsit a tésztába nyomkodjuk.
  5. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, és a tészta tetejére öntjük.
  6. 45 percig sütjük. Porcukorral meghintve találjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 43 169
elküldve: 36
receptkönyvben: 671
elkészítve: 51/64
Facebookon megjelent: 3

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény, almás pite vaníliás tejfölös öntettel

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jesolo
jesolo Sun, 2015-11-22 14:07

Szeretnèm megkèrdezni hogy a pudingport csak ugy simàn kell belekeverni a tejfolbe ?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-10-19 02:04

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.10.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

manyecskaa
manyecskaa Sat, 2015-09-19 13:48

Ma megsütöttem, nagyon finom lett, az biztos, hogy többször is megsütöm.

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Fri, 2013-07-19 13:05

Megcsináltam és nagyon fincsi (igaz kicsit "belenyúltam", mert 4 db almát tettem bele, és egy kis durvára összetört diót). Igazán jó lett, és biztos vagyok benne, hogy az eredeti is szuper. Köszönöm a receptet!

timeska
timeska Sun, 2013-02-10 11:39

Már kétszer sütöttem meg, egyszer mogyorós krémporral a tetején (valami isteni), egyszer pedig kihagytam a citromhéjat, helyettesítettem vaniliával és csokipudinggal a tetején-csokis -vaníliás almatorta lett belőle:) Zseniális volt mindkétszer! Köszönöm a finom és rendkívül egyszerű receptet!)

receptlounge
szanten / receptlounge Sun, 2013-02-10 17:10

Timeska, köszönöm a visszajelzésedet :-) Örülök, hogy megszeretted ezt a receptet. Leginkább pedig azért, hogy ilyen kreatívan továbbfejlesztetted, és másoknak is plusz ötleteket adsz :-) Még az lenne a kérdésem, hogy minden esetben a tejfölhöz adtad a porokat? Vagy esetleg tejszínhez?

katiza
katiza Tue, 2013-02-05 19:46

Nagyon megtetszett ez a recept es szeretnem elkesziteni. Csak egy kerdesem lenne, hogy a tejfol mekkora kell legyen? Elore is koszonom :)

katiza
katiza Wed, 2013-02-06 18:50

Koszonom a valaszt, ma megsutottem es nagyon finom lett :) Meg a ket csemetem is imadta :)

416
cukor 125 g
vaj 125 g
tojás 3 db
tej 1 dl
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
alma 3 közepes db
citromhéj 1.5 citromból nyert
citromlé 1.5 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 tasak
tejföl 150 g
tojás 1 db
cukor 3 ek