Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bukta ahogy Gonoszka készíti

Bukta ahogy Gonoszka készíti
Bukta ahogy Gonoszka készíti
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy másik gasztronómiai fórumon találtam. Picit alakítottam rajta, és elkészítettem az Öcsém névnapjára, arra gondolva, hogy a gyerekek örülni fognak neki. Nagyon finom, bár a tésztája más, mint egyébként a buktától megszoktunk. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 344 kalóriát tartalmaz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk 2 dkg cukorral.
  2. A kétféle lisztet, a sót, a cukrokat, a megsikált és lereszelt citromhéjat, az olajat és a tojássárgákat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
  3. Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagságra, és téglalapokra vágjuk.
  5. Mindegyik téglalapra teszünk egy kiskanál lekvárt. A téglalapokat föltekerjük, a végeiket összenyomjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Az enyhén felvert fehérjével lekenjük őket.
  6. Előmelegített, 150 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
  7. Ha megsültek kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük, és porcukorral megszórva tálra szedjük, és így tálaljuk.
  8. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 224
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros bukta, sárgabarack lekváros bukta, kelt bukta málnalekvárral töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

816
rétesliszt 30 dkg
finomliszt 30 dkg
1 csipet
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 2.5 dl
élesztő 2.6 dkg
napraforgó olaj 85 g
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 1 db
lekvár/ dzsem 40 dkg
porcukor 3 dkg