Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bukta házi baracklekvárral

Bukta házi baracklekvárral
Bukta házi baracklekvárral
115 perc / előkészület: 80 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen készült házi baracklekvárral töltöttem. Nagyon finom lett. Ajánlom másoknak is.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához:

A bukták lekenéséhez:

  • 1 db felvert tojás
  • 0.5 teáskanál cukor (1 mokkáskanál)

A töltelékhez:

A bukták locsolásához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát a maradék tejjel megdagasztjuk.
  3. Duplájára kelesztjük.
  4. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
  5. Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe (24×39 cm) sorakoztatjuk, felvert cukros tojással a buktákat lekenjük.
  6. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A sütés vége felé meglocsoljuk vaníliás cukorral elkevert meleg tejjel.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24×39 cm
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 46 299
elküldve: 7
receptkönyvben: 148
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta, ízes kelt bukta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

719
finomliszt 70 dkg
tej 350 ml
friss élesztő 5 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 7 dkg
1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
cukor 0.5 teáskanál
sárgabaracklekvár 400 g
tej 80 ml
vaníliás cukor 1 csomag