Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bukta málnalekváron

Bukta málnalekváron
Bukta málnalekváron
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Németországban tanultam még főiskolás koromban. Már többször készítettem olyan gyümölcsökkel is, amelyek alkalmasak lekvárnak, mint például sárgabarack, ribizli, szeder. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb tálba. Beletesszük a sót, a tojássárgáját, a langyos vajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk kézi robotgép legalacsonyabb fokozatával. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Egy méretes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük a málnát, megszórjuk cukorral és félretesszük.
  3. A megkelt tésztát, beolajozott deszkára borítjuk, és olajos kézzel átgyúrjuk. Evőkanál segítségével egyforma darabokat szaggatunk belőle, amiből tenyerünk között kis golyókat formázunk. Ezeket a golyócskákkal egyenletesen kirakjuk a tepsiben várakozó cukros gyümölcsöt.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a golyócskák hatalmasra nem nőnek, és a tetejük is szép aranybarna nem lesz. Közben azért néha nézzünk rá, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve, langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
448 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsön sült bukta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Sun, 2018-06-24 09:45

Kedves Andi!
A málna (v. egyéb gyümölcs) is bekerül a sütőbe? Együtt sütjük a megkelesztés után ráhelyezett golyókkal? Vagy a megsütött, kész buktát tesszük a nyers gyümölcs (vagy gyümölcslekvár) tetejére?

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2018-06-24 10:00

Szia!
A cukrozott gyümölcs együtt sül a nyers bukta-tésztával. Így lesz zamatos, friss lekvár a buktához. Ha sárgabarackkal készíted, akkor a barackot előtte le kell héjazni. Eperrel is nagyon finom, csak azt kifelejtettem a felsorolásból.
További szép napot!
Andi

451
finomliszt 25 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
friss élesztő 1.5 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 3 dkg
1 csipet
málna 20 dkg
cukor 10 dkg
porcukor 1 ek