Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Buktatorta

Buktatorta
Buktatorta
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha felváltva rakosgatjuk a tepsibe a különböző töltelékkel töltött buktákat, meglepetés lesz, vajon milyen ízűbe harapunk éppen bele. A töltelék pedig szabadon variálható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a kenyérsütőgépet, ebben fogjuk dagasztani a tésztát.
  2. A langyos tejet a cukorral, vaníliás cukorral és sóval beleöntjük az üstbe. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Beleöntjük a felolvasztott 5 dkg margarint is, majd elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kezd összeállni a tészta, látni fogjuk, milyen. Ha ragacsos, adjunk még hozzá kevés lisztet, ha kemény, akkor pici tejet. Amikor már 8-10 perce megy a dagasztás, hozzáöntünk apránként még 6-8 dkg olvasztott margarint. (Én ilyenkor adagolok mellé némi lisztet is, mert a tészta ide-oda csúszkál az üstben. Előbb-utóbb viszont szépen beledolgozza a lapát a tésztába a margarint.)
  4. Ha lement a program, kivesszük tálba a tésztát, és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  5. Veszünk egy tepsit vagy egy nagyobb (26 cm) kapcsos tortaformát, kiolajozzuk.
  6. A tésztát kinyújtjuk, majd kicsi, kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.
  7. Ezekre a körökre jöhet a különböző töltelék, majd gombócot formázunk belőlük. Amikor egymás mellé rakosgatjuk a kis gombócokat a formába, mindig kenjük körbe őket olvasztott margarinnal, így sütés után elválnak egymástól.
  8. A máktöltelékhez a mákot ízlés szerinti cukorral összekeverjük, kevés forró vízzel sűrű masszát készítünk. Akár kevés citromhéjat is reszelhetünk bele.
  9. A diótöltelék ugyanúgy készül, mint a mákos, csak víz helyett forró tejjel keverünk masszát, és citromhéj helyett pici fahéjjal ízesítjük.
  10. A sütésálló lekvárból kb. 1x2 cm-es darabokat vágunk, ezeket csomagoljuk a tésztába.
  11. Ha fahéjasat készítünk, a fahéjat kevés cukorral kikeverjük, így töltjük meg vele a tésztát.
  12. Készülhet túrós is,  a túróba kerülhet ízlés szerint cukor, fahéj, tejföl lazításnak, vagy citromhéj.
  13. Fél órát még kelesztjük, majd tojássárgával lekenjük és mehet az előmelegített sütőbe.
  14. Szép pirosra sütjük. Ha kész, még forrón megkenjük cukrozott, meleg tejjel, és alufóliával 5 percre letakarjuk, amire még konyharuha is kerül (dunsztolás).
  15. 5 perc elteltével levesszük a fóliát, konyharuha alatt hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 597
elküldve: 3
receptkönyvben: 240
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Veronyk11
Veronyk11 Thu, 2012-08-23 15:49

Szia
Milyen nagy a kenyersutogeped? Az enyemnek 900 gr kenyer a maximum. Abban is meg lehet dagasztatni ezt a tesztamenyiseget?
Elore is koszi a valaszt.
Veronyk

Amurath
Nyulas / Amurath Fri, 2012-08-24 19:42

Kedves Veronyk, az enyémben is max 1 kg-os kenyér süthető. Ez a tésztamennyiség még elfér benne. Remélem, ízleni fog! Szép hétvégét! Üdv, Zsuzsa

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-01-08 15:32

Bizony finom, hasonlót készítettem már, de ezt is ki fogom próbálni.
Én a kelesztést is a kenyérsütő gépre bízom.Gratulálok,Olgis.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2012-01-09 08:04

Kedves Olgis, köszönöm szépen, jó főzést-sütést neked! És ha kipróbáltad a receptet, várom az észrevételeid. Szép napot, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-11-29 12:03

Szeretném megkérdezni, hogy mennyi az a 10.5 dl liszt?
Miért ez a mértékegység? Valószínűleg 75 dkg ez?

Már többször megsütöttem ezt a buktát kb. 75 dkg liszttel.
Nagyon finom lett.
Csak érdekesnek találom ezt a dl. megjelölést és pontosan nem is tudom mennyi az.

További szép napot kívánok!
Simon Éva

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-11-30 11:51

Kedves Éva, ez a recept eredetileg egy kenyérsütőgéphez volt megadva, ilyen hülye mértékegységgel. :-) Bögrével szoktam kimérni, de még nem jutott eszembe, hogy súlyra lemérjem. De most megfogtál! :-) És örülök, hogy ízlett a bukta! :-) Szép napot, Zsuzsa

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2011-11-01 08:23

Sziasztok!
A múlt héten elkészítettem a családnak, óriási sikere volt! Kicsit tartottam a dunsztolástól, de nem ázott el v. nedvesedett be a tészta! Könnyű, kellemes tésztája van. Másnapra mentettem a gyerekeknek tízóraira belőle, még akkor is puha volt. Köszönet a receptért!

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-11-01 13:53

Kedves Nyihaj, örülök, hogy ízlett a családnak!A gyerekek még jobban fogják szeretni,ha a kis bukták közepébe egy-egy kocka csokoládét vagy kiskanál nutellát csomagolsz! :-D Szép napot és köszönöm visszajelzésed a recepttel kapcsolatban. Üdv, Zsuzsa

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2011-11-01 18:15

Szia Zsuzsa!

Igen, nutellás, mákos és gesztenyés buktácskák készültek, hogy mindenki meglelje az ízlésének megfelelőt :)
Biztos többször is el fogom nekik készíteni még!
h

kiskifli78
kiskifli78 Sun, 2011-02-06 00:15

Ezt a gyönyörüséget megcsináltam, és pont ugyanilyen szépséget kaptam, az ize meg valami tuti volt!!! a vendégeim és a párom elpusztitott mindent az este... kénytelen voltam újra sütni másnap egy újabb adagot, hát nem oda lett az is? :) de ott már kipróbáltam, lefagyasztottam formálás után a kis buktákat (a kör alap helyett a téglalap formát vettem elő, gyorsabb volt) és másnap kivettem, megsütöttem. Semmit sem rontott az ízén, hogy a fagyóba került kicsikét. Igy legalább egyszerre nagyobb adagot lehet csinálni, és bármikor elővehető, ha betoppan valaki :)

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-02-08 11:12

Kedves Kiskifli78, nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett ez a recept. Szuper, hogy ezerféleképp lehet variálni, tán sosem unja meg az ember. Szép napot, üdv, Zsuzsa

kiskertész
kiskertész Wed, 2010-09-08 08:34

Kedves Amurath!

Szerettünk volna írni Neked az egyik recepttel kapcsolatban, de vmiért visszajönnek az emailek, érvényes még az az emailed amit regisztrációkor beállítottál? Köszönjük! No Salty csapat (az info@nosalty.hu címre tudsz írni nekünk.)

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-09-08 19:01

Kedves No Salty, ne törődjetek a hibaüzenettel, már 5 éve ezt csinálja a rendszer, pedig gond nélkül megkapom a leveleket! Számomra is érthetetlen! A képet pedig megküldtem, ahogy kértétek, és köszönöm a jelzést! Zsuzsa

illesera
illesera Tue, 2010-08-31 18:15

Kedves Zsuzsa!
Ez a süti fantasztikus ötlet! Viszont nem tudnál segíteni abban, hogy kb mennyi töltelékkel számoljak? Mondjuk, vegyük azt az esetet, hogy minden fajta töltelékből tennék bele!Mennyi túró, mák, dió stb. kellene hozzá?
Köszi szépen a segítséget előre is!
üdv
Era

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2010-09-01 09:29

Kedves Era, nagyjából 10-10 dkg elég a mákból, dióból, túróból,(ezekhez úgyis kerül még cukor ízlés szerint, meg egy kis tejfölt tehetsz a túróhoz, hogy ne legyen száraz), néhány evőkanál lekvár, fahéj 1-2 teáskanál, mert úgyis édesíted cukorral, cukrozott kakaóból sem kell túl sok, egy-egy kis gombócba 1-1 teáskanál megy bele. Remélem, tudtam segíteni. Azért jó ez a recept, mert azt teszel bele, amit csak találsz otthon. Ha valamelyik töltelékből kevés van, kipótolhatod mással! :-) Jó sütögetést! Zsuzsa

illesera
illesera Wed, 2010-09-01 14:27

Köszi, így már akkor kb. be tudom lőni a mennyiségeket! :)
üdv
Era

kiskifli78
kiskifli78 Tue, 2010-08-31 17:44

Ez valami istenien gusztusos, és biztos nagyon finom is! Ha hazamegyek, az első beruházásban lesz a kenyérsütő, amúgy is terveztem, legalább még másra is használhatom majd! Köszönjük a remek tippet :)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-08-31 11:52

Ez gyönyörű! Buktát már nagyon sokat sütöttem, de ilyen szépen megformázva még nem: Ha legközelebb sütök, vagy ha az unokáim sütnek, ilyen lesz! Köszi az ötletet!. További szép napot, Zsóka néni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-31 11:50

Nagyon, nagyon gusztusos! Ham bekaptam!:()

1650
tej 2.5 dl
cukor 6 ek
1 tk
finomliszt 4 bögre
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
friss élesztő 1.5 dkg
margarin 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
mák 15 dkg
sütésálló lekvár 15 dkg
dió 15 dkg
cukor 4 ek
tej 0.5 dl
instant kakaópor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tehéntúró 20 dkg